Sist oppdatert: 16.09.2008 19:44

Sommer og høst

MONICA LUNDEMO HOLMEN

Høsten har krøpet inn over oss, og jeg må innrømme at jeg synes det er litt koselig med stearinlys og trommende regn på taket. Likevel må jeg dvele litt ved sommeren. Årets sommer har vel ikke vært så aller verst, med tanke på at man velger å feriere i Norge. Vi har hatt opptil flere uker med sol, varme og bading, og det er jo mer enn hva vi hadde i fjor.

I år skulle jeg og familien ha fire deilige uker med ferie. Ingen store planer, bare slappe av og kose oss, gå i fjellet, og selvfølgelig besøke ”Sørlandets store sønn;” Kaptein Sabeltann.

Da de fire ukene var over, hadde vi opplevd masse, men jeg satt likevel igjen med en følelse av at ferien skulle ha vært litt lenger. Det er ofte sånn at uansett hvor bra man har hatt det, er det gjerne noe som kunne vært litt bedre eller ha vart litt lenger. Hadde det bare vært noen flere dager med sol, da kunne vi kanskje rukket alt vi hadde planer om….

Noen dager før hverdagen innhentet oss satt Inger, vår femåring, og jeg og snakket sammen. Hun fortalte at det koseligste hun visste var å ha ferie sammen med oss. Fire uker var en kjempelang, fin ferie, og vi hadde opplevd SÅ mye gøy og spennende! Dette fikk meg til å tenke litt på somrene da jeg var liten.

Uansett hvor mye jeg anstrenger meg, kan jeg ikke huske at det regnet en eneste dag. Jeg kan ikke huske at jeg irriterte meg over alt jeg ikke rakk, eller burde ha gjort. I stedet husker jeg lange, late dager med bading, enten i Bergstjern, eller på saga. Fine dager på hytta på Tynset og lek og moro med fettere og kusiner på Hedemarken. Tiden fra St. Hans til august varte mye lenger da enn det den gjør nå.

Kanskje vi har noe å lære av dette. Vi burde kanskje bli flinkere til å nyte dagene slik barna gjør, og møte opp etter ferien med ladede batterier. Mange av oss har ofte lett for å klage over at tiden går så altfor fort. Kanskje det er fordi vi ikke tar oss tid til å nyte øyeblikket og dagen vi har nå? Vi har litt å lære av barna som lever hver dag fullt ut, og ikke bekymrer seg så mye for morgendagen. Barn har evnen til å dvele ved det positive og glemme det negative, det bør vi voksne også bli flinkere til!

Med dette ønsker jeg dere alle en riktig flott høst!