Sist oppdatert: 26.09.2008 14:14

Hilsen fra Norges toppidrettsgymnas på Geilo

ANDERS BERG STENSRUD
  Hei, dette er en hilsen fra Norges toppidrettsgymnas på Geilo. NTG, som er forkortelsen, er en skole som jobber for å utvikle talenter i forskjellige idretter. Det er fem forskjellige slike skoler i Norge. På Geilo gjelder det idrettene skiskyting, alpint, snowboard og langrenn, som jeg går på.

I tillegg til fire fellestreninger i uka er det også skole som tilsvarer en studiespesialiserende linje på ”vanlig” videregående. På grunn av treningene er det vanskelig å få presset alle skoletimene inn i den vanlige skoledagen, så vi har matematikk på kvelden hver torsdag klokken seks, men det legger ingen demper på trivselen. Jeg liker meg godt og er overbevist om at jeg har valgt det rette stedet for å bli best mulig i min idrett.
 

Det som er litt dumt, er at Geilo ligger vanskelig til i forhold til Hedalen. For å komme meg fra og til er det beste å ta toget til/fra Gol, Nesbyen eller Hønefoss. Det er ikke alltid det er like fristende å dra den lange veien hjem hver helg.

En normal uke ser omtrent slik ut:

Mandag: Skole fra klokken 07.45 til 14.25. I tillegg er det en middels hard løpeøkt på to timer på kvelden.

Tirsdag: Starter med to timer med rulleski klassisk klokken 08.00. Skolen begynner ikke før 11.45.

Onsdag: Starter med ca. to timer styrketrening klokken 08.00. Skolen begynner 11.45 på samme måte som tirsdag.

Torsdag: Klokken 08.00 er det er det en knallhard rulleskiøkt skøyting som varer opp mot 3 timer. På denne økten går vi bare motbakke. Treneren vår kjører oss ned bakken igjen før vi begynner på nytt.

Fredag: Bare vanlig skole frem til 13.25. Da blir vi fraktet til togstasjonen med buss.

I tillegg har vi en samlingsuke i måneden der vi kun har treninger. Sist samlingsuke trente vi 9 økter på til sammen 25 timer på fem dager.

Utdannelsen min skal jeg forhåpentligvis bruke til å bli best i min idrett. Hvis det ikke går så bra med idretten, vil jeg studere videre etterpå. Ellers har jeg ikke tenkt på noe yrke.

Jeg bor sammen med to andre fra Vang i Valdres i et lite hus som vi har leid sammen. Det kan være kjekt å ha noen til å hjelpe til med å komme seg opp om morgenen, samt å gjøre lekser med.

Det er også godt å kjenne noen når man skal begynne på en ny skole. Vi har vært harde konkurrenter på ski i flere år, men det går bra å bo sammen uten for mange krangler.