Sist oppdatert: 04.09.2008 08:28

Birkebeinere fra Hedalen IL

TEKST: JAN-ARILD HEGDAL OG ARNE HEIMESTØL
FOTO:
MIRIAM GULBRANDSEN, JAN-ARILD HEGDAL, BJARNE BERG OG HELGE NORDBY
  I år ble arrangementet "Birken" delt på to dager. Sykkelløpet Fredagsbirken på 91 km gikk på skogsilveier fra Rena til Lillehammer 29.8. med 2500 deltakere, og dagen etter fullførte 14 332 syklister samme løype.

Fra Hedalen var det flere deltakere. Rolf Gunnar Olsen fullførte på 6 timer og 28 minutter på fredag, noe som var solid rekord for ham.


Fullførte med stil

Velkomstkomiteen er på plass!


Ikke lett å holde følge med

Eneste kvinnelige deltaker fra Hedalen lørdag var Anny Bakke Perlestenbakken. Hun klarte nok en gang merket i et birkebeinerarrangement. Med tiden 4 timer og 29 minutt hadde hun 10 minutters margin til merkekravet.
 

Den raskeste
Den av våre som syklet raskest over fjellet, var Arild Dammen, med tiden 3 timer og 50 minutter kom han kun 2 minutter for sent til å ta merket.
 

Litt krampe
Ola Jonny Fossholt deltok i sitt andre birkebeinerritt og fullførte i fin stil. – Det ble litt krampe i leggene etter hvert, men jeg kom meg gjennom og så mange flinke syklister på turen. Dette var en fin opplevelse, sier Ola Jonny. – Nå prøver vi å få til mer sykling fra våren av – og da håper vi på større deltakelse fra Hedalen neste år.

Persing og punkteringer
I den yngste klassen deltok Kristian Nordby og Anders Berg Stensrud. Kristian syklet rittet for andre gang, han forbedret tiden med 33 minutter i forhold til i fjor. Anders deltok for første gang og fikk føle alle syklisters skrekk, flatt dekk. Han punkterte hele to ganger på turen. Men selv med disse problemene fullførte han rittet i fin stil.

 

Ungdomsbirken
I forbindelse med Birkebeinerrittet arrangeres det også et ritt for de yngste syklistene – Ungdomsbirken. Dette gjennomføres på stier i skogen like ved OL-parken. Fra Hedalen deltok Mona Ildiko Hegdal, og hun var med for første gang. Alle klasser sykler en rundløype på 4 km, klasse 13 år som Mona deltok i, syklet 2 runder.
 


Trangt om plassen

Anders på startstreken

Kristian inn mot mål

Mona klar til start

Her var det jammen bratt!