Sist oppdatert: 03.09.2008 20:30

–Herren ble fylt med medlidenhet

ELDOR BRÅTHEN
 

Orda ovenfor er henta fra prekenteksten søndag 7. september, 17.søndag etter pinse. (Tida går. Pinse er da ikke så lenge siden.) 
 

Gudstjenesten i Hedalen stavkirke denne søndagen forrettes av sokneprest Eiliv Lønningen og inneholder, foruten alt det som alle gudstjenester, pleier å inneholde: Barnedåp, presentasjon av de som ble konfirmert her i 1958, og takkoffer til misjonsprosjektet vårt i Ecuador: - Fotball krysser grenser.
 

Dåpen er, etter min mening, noe av de viktigste, for ikke å si det aller viktigste, som skjer i menigheten. 
 

15 jenter og gutter ble konfirmert i 1958. Et par av jubileumskonfirmantene vil presentere litt fra konfirmanttida. Krava til utenatlæring var kanskje større enn i dag, og konfirmantene måtte skrive stil!
 

Ofringa til misjonsprosjektet vårt: ”Fotball krysser grenser” var egentlig planlagt samtidig med HIL’s jubileumsfeiring. (- Gratulerer med dagen! til idrettslaget, selv om det for mange av oss i denne bygda blir omtrent som å gratulere seg selv.)
 

Nå blir gudstjenesten og 100-årsjubileet hver sin søndag, men fotballen ruller videre, i Hedalen og i Guayquil, om mulighetene blir gitt. Philip, Pernille og Frida skal snart reise til Ecuador sammen med sine foreldre. Dette og mer til, bl.a. at Misjonsalliansen stilte 18 lag i en fotballturnering, kan lese mer om på www.misjonsalliansen.no.

 

P.S. Teksten som Eiliv skal formidle til oss, står skrevet i evangeliet etter Lukas og handler om en av Jesu undergjerninger, oppvekkinga av enkesønnen fra Nain.