Sist oppdatert: 13.04.2009 17:46

Ros og ris til Røde Kors

ARNE HEIMESTØL
  "Systemet virket", skriver Thore Karlsen på forum.Kona hans fikk rask hjelp da hun ble skadet i nærheten av Søbekkseter skjærtorsdag. "Hvor var hjelpen?" spør Wenche Størseth.

"Hva møter man så? En stengt, ubetjent hytte og et tlf.nr. til Røde Kors som ingen svarer på. Av en kjentmann fra Hedalen, som tilfeldigvis er ute på tur, får man nummer til et legekontor i Bagn og får bare vite det man visste fra før; en salve hjelper."

Håvard Sukke er operativ leder i Røde Kors i Hedalen. Her er hans versjon av det som skjedde:

– Årsaken til at Røde Kors-hytta var ubetjent på dette tidspunktet, var mannskapsmangel, men vi hadde vakt i bygda, og det stod et stort oppslag på hyttedøra med informasjon om hvordan en kunne komme i kontakt med oss. Det var jeg som fikk telefonen fra Størseth, og jeg var framme ved hytta etter 10 minutter.

Sukke, som har vært ambulansesjåfør i 10 år, vurderte ikke skaden som akutt, og han tok kontakt med Joker for å spørre om de kunne skaffe brannsalve. – Slik salve er imidlertid reseptbelagt, og jeg anbefalte derfor at en tok kontakt med legevakt på Bagn. Samtidig gjorde jeg oppmerksom på at det er et nyåpnet apotek i kommunesenteret, sier Sukke.

Mangel på mannskaper gjør at Ringerike Røde Kors i år kun kommer til å satse på beredskap i Hønefoss. Dette skriver ringblad.no. – Vi forstår at folk reagerer når de kommer til en stengt dør på Røde Kors-hytta. I dette tilfellet mener vi likevel at vi gjorde det en kan forvente av frivillig innsats gjennom hjelpekorpset, avslutter Sukke.