Sist oppdatert: 14.08.2009 11:15

Fylkesleir i Skjåk

TEKST: INGER OLEA DIGENE
FOTO: ELLEN SKRINDE ØVERBY
  Torsdag 6. august reiste 17 medlemmer fra Ildjarnstad 4H-klubb på
fylkesleir til Skjåk. Sammen med ca. 300 andre medlemmer fra hele Oppland, skulle de være der til søndag
.

Først må alle sette opp sine telt og lavvoer. En utfordring er å bevege seg rundt i leiren uten å stupe i en teltplugg. Og særlig etter at det er mørkt om kvelden. Men teltene holdt, og vi opplevde bare en liten regnskur lørdag ettermiddag.

Fylkesleir har samme program hvert år. Torsdag kveld får vi rask  innføring i førstehjelp og brannvern. Etter middag er det underholdning og åpning av leiren. Fredag var vi på fjelltur. Vi var oppe tidlig, spiste frokost og smurte nistepakke. Det var en hard tur, men alle gjennomførte med godt humør. Selv om mye energi er brukt opp om dagen, er det trivelig å være litt  lenge oppe. Bli kjent med nye venner, og ha det sosialt på miljøtorget som er åpent på kveldstid.

Lørdag er aktivitetsdag. Ved påmelding av leiren velger du også hvilken  aktivitet du vil være med på. I år var det mange flotte aktiviteter. Slik som tur til Galdhøpiggen, alpint, klatrepark, rafting, juving, toving, baking, fisking, kanotur, trearbeid, journalist for en dag m.m. Noen av bildene er fra aktiviteten på Norherad gård i Vågå. Med ridning, såpelaging og gårdsopplevelser.

Til kvelds smakte det godt med grillmat. Og så ble vi bedre kjent med  enda flere, som hadde vært på samme aktivitet før på dagen. Søndag er tevlingsdag. Først og fremst volleyball som er sporten til 4H.
Volleyball-banene i leiren er flittig brukt hele tiden, der alle får
være med å spille.

Men søndag er det mer seriøst, da stiller hver klubb med eget lag som
spiller turnering. Ildjarnstad hadde to lag. Det ene ble slått ut med liten margin i semifinalen. Det var nære på at vi hadde begge lagene i finalen.
For det ble seier i junior-klassen til klubben vår. Kjempegøy!

I tautrekking kom vi ikke like langt. Det gikk seiren til Hadeland.Til slutt må vi ta ned teltene, dele på sokkene som ligger på teltgolvet, og pakke for hjemreisen. Trodde det skulle bli en sovende gjeng hjem. Men neida, denne grepa gjengen holt til siste slutt.

Takk for en trivelig tur til en trivelig gjeng: Ivar, Torjus, Ola,
Tommy, Aleksander, Marius, Guttorn, Torolv, Lars Martin, Halvor, Anders,
Erik, Ronja, Kjersti, Thea, Nora og Inger Marie. Og de voksne (Ellen,
Hildegunn, Ruth-Heidi, Inger Olea), ja, vi koser oss like mye på leir.
En ting er sikkert, vi skal alle på leir til neste år igjen.