Sist oppdatert: 18.08.2009 13:51

Klart vi kan!

ROAR MYRVANG 

Jeg sitter her og leser Trollelgen og får inspirasjon. Inspirasjon til å skrive denne kommentaren. Og ikke minst inspirasjon til å legge ned mye arbeid i tiden som kommer for å være med å finne Vidalsskatten.

Det skal sies at de siste dagers presseoppslag fra Sør-Aurdal nok har fått meg til å vurdere å bytte tema til f. eks nestekjærlighet, eller normal folkeskikk, men jeg holder meg allikevel til den opprinnelige planen.  

Vi har sett et par veldig gode eksempler den siste tiden på hva man kan få til i små bygder om man tør å satse og jobber sammen. Jeg tenker selvfølgelig på Begnadalen Bygdeutvalg som fikk til en, ifølge rapportene, fantastisk folkefest ved Begnas bredder med Vamp. Håper dette bare er starten på noe som kan bli veldig spennende. 

Hylles skal definitivt også småjentene fra Hedalen og Begnadalen som var på Norway Cup. At disse små bygdene kan få bronsemedalje i verdens største fotballturnering, er en stor prestasjon som viser hva man kan få til med stor vilje og godt samarbeid.           

Så, over til Vidalsskatten. Vi i teatermiljøet i Hedalen har i mange år snakket mye om å få til et spel i Vassfaret. Cato Skimten Storengen har vært en av de ivrigste i så måte og har hatt mange gode ideer og samtaler med kjente om hvordan et slikt prosjekt kan løses. Plutselig en dag smalt det, og han hadde planene klare. På Sol av Isfolket er det mange spelentusiaster som kom med gode ideer og var villig til å bidra med hjelp.

Dette har ført til første befaring i Vidalen som tidligere omtalt her på hedalen.no. En befaring hvor det også var representanter fra Hallingdal til stede, i tillegg til sør-aurdøler. Dette skal bli et samarbeid fra start til mål. Prosjektet er nærmere enn noensinne, men vi er knapt i gang. At Cato har gitt prosjektet en kickstart med sin entusiasme, er veldig bra. Nå er det opp til resten av oss å slenge oss på. 

Noe av det vi håper næringsliv og privatpersoner tenker på, er hvordan dette kan utnyttes kommersielt. Hvis vi lykkes, og dermed får tilreisende til bygda hvert år, må dette være en utmerket mulighet for å markedsføre nærområdet på flere måter. Hvordan skal vi få folk til å bli her lenger enn bare under forestillingen? Hva annet kan vi gjøre i tilknytning til selve arrangementet som gir en merverdi, både for publikum og bygdene rundt? Har vi noen lokale gründere som ser mulighetene dette kan gi? 

Midt oppi forretningsmuligheter og muligheter for nye kunder er det en annen ting vi er nødt til å tenke på fra starten av. Det skal være lov for andre med gode ideer å tjene penger på dette. Men det må også forutsettes at noe av overskuddet blir pløyd tilbake i spelet, så det blir økonomisk mulig å ha et spel i Vidalen eller Vassfaret hvert år.  

Når tiden kommer, vil det være mange profesjonelle aktører i aksjon. Men vel så viktig blir alle timene lokale må legge ned frivillig for å kunne få et slikt arrangement i havn. Det er langt fram i tid, men jo før man begynner å jobbe med gode ideer, dess bedre blir sluttproduktet. 

Har du noen gode ideer? Har du noe du ønsker å bidra med? Ingen forslag er for små eller dumme. Send en mail til roar.myrvang@gmail.com, så vi kan ha med innspillene allerede fra starten av.