Sist oppdatert: 25.08.2009 08:01

Kirkekonsert i Begnadalen

TEKST: EILIV LØNNINGEN
BILDER: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
  Sist helg var det bygdehelg i Begnadalen, eller skal vi i år si ”Nedre Hedalen”, for det var det bygda het første gang man fikk egen kirke i 1859. Siden det i år er 150 år siden dette skjedde, startet man bygdehelga med en kirkekonsert på fredagen i Begnadalen kirke.

Med kirka ble det i 1879 opprettet et eget sokn, som også førte til at navnet Begnadalen ble tatt i bruk. Den åttekantete hvitmalte kirka var ramme for gudstjenester og merkedager i livet i nesten 100 år til den brant 2. påskedag i 1957. Dagens kirke ble tatt i bruk i 1964. Lederen av menighetesrådet, Anders Garthus, gav oss et lite innblikk i historien under konserten.


Anders Garthus

De vel 100 framøtte fikk vøre tilstede på en allsidig konsert med lokale krefter. Her var alt fra de minste (minikorvetten) til de med lengst fartstid både innenfor sang og musikk. Ikke minst kunne vi nok en gang glede oss over at organisten vår kunne trekke i trådene.

Også innholdet var variert. Her var vante salmer, sang og musikk fra kjente verk som "Ave Maria", "Air" og "Pie Jesu" og mer uvant musikk som "Intrada" av Otto Ketting. Også bukkehorn ble tatt i bruk, og Trygve Bolstad hadde med seg to unge på fele.


Begnadalen kirkes barnekor
 


Solist Therese Viken Brenden med barnekoret


Trond Bråten


Ole Kristian Nyhagen


Trygve Bolstad m/unge musikere fra Begnadalen


Ole Kristian Nyhagen og Guri Amundsplass


Bjørn Magne Nyhagen

Vi sier takk til:

Sangere: Trond Bråten
Therese Viken Brenden
Begnadalens kirkes barnekor og minikorvett

Fele: Trygve Bolstad m/unge musikere fra Begnadalen.

Trompet: Bjørn Magne Nyhagen
Trompet, flygelhorn og bukkehorn: Ole Kristian Nyhagen.

Orgel/Flygel: Guri Amundsplass.