Sist oppdatert: 31.08.2009 09:43

Ny bredbåndsutbygging i Sør-Aurdal

ARNE HEIMESTØL
  I Sør-Aurdal finnes det en god del innbyggere som, frivillig eller ufrivillig, ikke har knyttet seg til bredbåndsnettet. I tillegg sliter flere med elendig opp- og nedlastingshastighet. Mange av disse vil i løpet av få måneder kunne få en ny mulighet. Eidsiva bredbånd har vunnet anbudet av videre utbygging i tre valdreskommuner.
 • Les selskapets pressemelding her.

 • Se når utbyggingen skal være ferdig i ditt område.

Hvem kan få?
Langt flere kan nå få tilgang til Internettets motorvei, men fortsatt vil det være noen som er utenfor dekningsområdene som nå bygges ut. Slik går du fram hvis du lurer på om denne utbyggingen vil få konsekvenser for deg:

 1. Studer disse tre kartene:

  1. Oversiktskart over dekningsområder i Sør-Aurdal

  2. Sør-Aurdal sør

  3. Sør-Aurdal nord

  Av kartet kan du se at innbyggere i Stavadalen ikke er med i denne omgang.

 2. Hvis du har fri sikt fra din eiendom til ett av sendepunktene og du bor innenfor ett av de grønne feltene som er markert på kartene, er det store sjanser for at du kan få bredbånd.

 3. Har du ikke fri sikt til noe mastepunkt, kan det hende at du likevel kan koble deg til via telenettet. Dette forutsetter at det er ledig telelinje med tilstrekkelig kvalitet og at det ikke er for langt til nærmeste sentral.

Av kartene framgår det at noen innbyggere på ringeriksssida i Hedalen og Begnadalen også kan få nytte av denne utbyggingen.

Hva koster etableringen?
Det vil koste 990 kroner å koble seg til radiolinje (kampanjepris i to måneder. Normal pris er 2990 kr.).  Dette inkluderer etablering, leie av antenne og standard installasjon av montør fra Eidsiva. Alle priser er inkl. mva. Det er 12 måneders bindingstid fra oppstart av tjenesten. Les mer om vilkår her.

Hva får jeg?
Vi anbefaler ikke minimumsløsningen, men at du skaffer deg pakken radio standard til 299 kroner per måned eller radio familie (349 kr per måned).

 • Les mer om dette her.

Bedrifter som er avhengig av bedre opplastingsfart enn det disse pakkene kan tilby, bør kontakte Eidsiva for å få tilbud på synkronlinje.

Hva gjør jeg nå?
Enten du er sikker eller usikker på om du kan få bredbånd, og ønsker å ha det, bør du ta kontakt med Eidsiva bredbånd for å undersøke mulighetene.

Vi går nå inn i en fase der det er særlig fokus på utbygging i kommunen vår, og jo flere som melder interesse for utbygging i "tvilsomme områder"
;-), jo lettere tror vi det kan være å få utbyggeren med på løsninger.
Mer informasjon kommer i løpet av kort tid.