Sist oppdatert: 12.12.2009 22:49

Valdres Media
Ny nettavisløsning

ARNE HEIMESTØL
 

Denne uka lanserte Valdres Media sin nye nettavisløsning. Tettere kontakt med leseren, debatt, hendelses-nyheter, blogger, video- og web-tv;  det er viktige ingredienser som skal komme i den nye nettutgaven, lover redaksjonen.

At den dominerende medieaktøren i Valdres satser så sterkt, er gledelig, og her må leserne være forberedt på at veien blir til mens en går.

Nyhetsstoff fordelt på kommuner er noe av det vi liker best. Det vil trolig føre til at redaksjonen kjenner seg forpliktet til at alle kommunene skal ha oppdaterte nyheter, noe som bidrar til å gjøre nettavisa til en mer dynamisk og interessant nettside enn den har vært.

En nettavis kan naturligvis bli en konkurrent til papirutgaven. Hvordan dette vil slå ut for Valdres Media, vites ikke. Hele avisa er ikke lagt gratis på nett, men det er mot betaling mulig å kjøpe pdf-versjonen av Valdres.

Design på oppslagene er ryddig. Bildeutsnittene har samme format, og de skaleres trolig automatisk i kommunevisningen nederst på siden. Slik er det ikke med reklamen. Den lever sitt eget liv, både med hensyn til form, farger og animasjoner. Visuelt sett er det derfor det som skal finansiere satsingen, som får den største oppmerksomheten. Det er prisen vi må betale for at tjenesten skal være gratis.

Vi stusser litt på skriftfarge i ingresser og brødtekst. Svart på hvitt må da designmessig være bedre enn grått på hvitt?  Fontstørrelsen på relaterte artikler er dessuten så liten at en på skjermer med høy oppløsning vil ha problemer med å få med seg innholdet.

Programmererne har gjennom eget søkefelt lagt til rette for at det skal være mulig å finne igjen eldre oppslag. Denne funksjonen virker imidlertid ikke. Det regner vi med er en feil som vil bli rettet. Det er ikke noe problem for datakyndige å komme rundt denne utfordringen. Ved hjelp av for eksempel Google sin verktøylinje kan en søke på nettsted, og da finner en gamle oppslag på samme måte som på Hedalen.no.

Det tar tid å bygge opp en ny løsning. Vi er spente på hvordan avisa vil løse dialogutfordringen. Kommer det fora på nettsiden? Skal disse være åpne eller modererte? Og hvordan blir video og web-tv integrert?

Redaktør, fotografer og journalister har fått nye utfordringer, både med hensyn til hva som skal legges ut, hvordan dette skal gjøres og kunnskap knyttet til teknologi. Det krever en bredere kompetanse enn journalister i papiraviser trenger å ha. Vi ønsker Valdres Media lykke til med den nye satsingen!