Sist oppdatert: 13.12.2009 22:15

Konsert til ære for Hedalen musikkorps

TEKST: KARI HALLDIS BRENDEN
FOTO: HELGE NORDBY OG ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Lørdag kveld ble det arrangert en allsidig konsert i gymsalen på skolen med koret Kantorum som arrangør. Inntekten av konserten går til Hedalen Musikkorps som trenger penger til nye instrumenter - en ærefull gest til korpset fra Kantorum.
 

Edvin Fossholm ledet oss gjennom kveldens program på en, ikke ukjent, lett og ledig måte. Ingen sceneskrekk å spore der.   

 

Musikkorpset var selv aktør og startet kveldens program. Denne gangen hadde de forsterkning med en kvintett fra Toneheim folkehøgskole. Det var Hermann Nordby som hadde fått med seg fire medelever fra Toneheim.
 


 

Av flere nummer vil jeg spesielt nevne Hit the road Jack med Arnstein Kjensrud som sangsolist. Arnstein behersket både stemme og mimikk som passer for denne sjangeren. Vår kjente og kjære Valdresmarsjen av Johannes Hansen må også nevnes. Her hadde Hermann Nordby signaltonen på sitt instrument. Kvintetten fra Toneheim hadde en egen sekvens som skapte fin stemning.

 

Young Rockers er en ny gruppe som består av Ola Øverby, trommer, Gudbrand Jordet keyboard og vokal og Ivar Slettebråten Iversen, bass. Som navnet på gruppa tilsier, er det her snakk om rocka rytmer.
 

 

Enda en ny gruppe er poppa opp. Det er Alibi som består av Bjørnar Bjørnstad, bass, Ola Øverby, slagverk, Arild Bjørnstad, saksofon og Kristoffer Landsend  keyboard og vokal. De framførte ”Blikket ditt” av Kristoffer Landsend, ”I`m home” og ”We`re in this love together” av Al Sareon. Musikken hadde jassrytmer og var avslappende og god å lytte til.
 

 

Osvald Fossholm og Guri Amundsplass er en duo vi er blitt vant til. Som vanlig skuffet de ikke.
 

 

Kantorum, som består av Gubbus Kantorum og Førkjes Kantorum, framførte flere sanger med presisjon og innlevelse. Herlig å høre på! Kantorums Nocturne av Evert Taube og Førkjes Kantorums Lovsang av Marc-Antine Charpentier må jeg bare trekke fram spesielt.

 

Det ble en koselig og stimulerende førjulskveld som jeg tror alle satte pris på.