Sist oppdatert: 05.12.2009 07:21

Ungdomsarbeider med to Guinness-rekorder

ARNE HEIMESTØL
 

33 år gamle Helge Hafsås fra Måløy er tilsatt som ungdomsarbeider i Hedalen og Begnadalen menigheter. Han tiltrer stillingen 1. januar 2010 og har fått seg leilighet på Ildjarntunet.

Vi har googlet karen og funnet ut at han er glad i idrett. Helge spiller både fotball og håndball. Han har vært aktiv i politikk, kjørt drosje, vært barne- og ungdomsarbeider i 9 år og liker å fiske laks. Da han fikk jobben, tok han telefon til HIL og spurte om han kunne få trene et fotballag. Det ordnet seg selvsagt.

– Men hvordan blir det med skigåing og korsang? spør vi. – Ski har jeg ikke, og når det gjelder kor, må jeg nok nøye meg med enn annen rolle enn å synge. Jeg har erfaring som manager for et ungdomskor i Ålesund.

Guinness rekorder
Andre aktiviteter kan bli mer aktuelle. Helge har nemlig vært med på to rekorder som er nevnt i Guinness rekordbok. I påska 2001 deltok han i verdens lengste gudstjeneste. Menigheten leste hele Bibelen fra første til siste bok. Det tok 91 timer.

Den andre rekorden ble satt da menigheten sang alle salmene i salmeboken. Den gudstjenesten ble klokket inn til 51 timer. – Nå har jeg truet sognepresten i Gloppen med at jeg reiser til Hedalen for å sette nye rekorder, humrer Helge.

Nyforlovet
Helge forteller at han nettopp har forlovet seg med Britt Marie Haraldset. Hun er lærer på Rukkedalen Friskole og bor på Nesbyen. – Til sommeren planlegger vi å gifte oss.

Fredag sendte Hafsås brev der han bekrefter at han tar imot stillingen. Vi ønsker den nye ungdomsarbeideren velkommen til Begnadalen og Hedalen!