Sist oppdatert: 15.02.2009 13:23

5. plass i NM for brassband

HERMAN NORDBY
  Årets NM for brassband i Bergen huset forrige helg for 30. året på rad rekordmange 72 brassband fra hele Norge. Korpsene var fordelt på 5 divisjoner, hvor Fagernes stilte i 4. divisjon. Dette er den laveste divisjonen, med hele 22 korps. Fagernes MK gjorde en veldig bra fremføring, noe som holdt til en sterk 5. plass.


Stykket Fagernes fremførte heter "Kaleidoscope" , og er skrevet av Philip Sparke i 2004 på bestilling fra ett sveitsisk brassband. Wikipedia beskriver at et "kaleidoskop" er et optisk instrument og et leketøy. Det består opprinnelig av en spesielt konstruert som en kikkert med speildel og et større antall fargede biter av glass eller plast.

Stykket tar for seg en tradisjonell melodi bra landsbyen Brügg i Sveits, og Sparke har skrevet til sammen fem variasjoner over denne melodien.


Fagernes Musikkorps er nesten for regionskorps å regne. Korpset har medlemmer fra hele Valdres, med unntak av Etnedal. Fra Hedalen var i år to stykker med korpset til NM; Undertegnede og Ola Øverby. Ola er for øvrig korpsets yngste medlem – på knappe 13 år. Gutten stiller like blid opp på hver øvelse, selv om han reiser tur/retur Hedalen hver gang! BRAVO!


I elitedivisjonen spilles to stykker, ett pliktnummer som er likt for alle, og ett selvvalgt stykke. Resten av divisjonene spiller kun et selvvalgt stykke. Norgesmestere ble i år, som i fjor, Eikanger-Bjørsvik Musikklag. De skal være med å kjempe om edelt metall i neste års EM i Lintz i Østerrike.

NRK Hordaland kjørte livesending på web-tv fra hele elite- og førstedivisjon, så om noen vil se og høre hvordan ett brassband virkelig skal låte, kan de følge denne lenka.