Sist oppdatert: 25.02.2009 07:51

Silkevassrunden

SIGRID HAUGEN
 
Med Reset som utgangspunkt har du mange muligheter for fine skiturer. Høgdefjell er et mål de fleste kan nå, og skriver du navnet ditt i boka som ligger i kassa der, blir du med i turkarusellen for Sør-Aurdal. Har du besøkt minst 10 turmål i løpet av året, blir du med i trekningen om premier.
 
Synes du turen til Høgdefjell blir i korteste laget, og Muggedalsrunden og turen "utover fjella" for lang, er "Silkevassrunden" et fint alternativ. Følg løypa "bak" Høgdefjell og videre innover mot Åslisetra. Du får flott utsikt mot "Bagnsåsa" og videre nordover mot Jotunheimen.
 
Innerst, der løypa svinger tilbake igjen, ser du rett mot Driftesetra.
Driftesetra var en gammel fjellgard, som ble kjøpt av Peder Engeseth (den kjente rutebileieren fra Hønefoss) i 1940. Han bygde våningshus og uthus. Her ble det dyrka opp mye jord under krigen. I 1950 hadde garden 5 kyr, 1 okse, 2 ungdyr, 2 griser og 8 sauer.
Kilde: Norske gardsbruk. 1950.

Bildene er fra fredag 20.02.


Sti- og løypemerking


Utsikt mot Driftesetra og Bagnsåsa

 
Flotte løyper!
Løypenettet ble kjørt opp igjen lørdag morgen, men et nytt stort snøfall lørdag ettermiddag ga løypekjørerne ei stri helg. Like fullt kunne vi gå i flotte løyper igjen de fleste steder søndag. Utover søndagen kom sola tilbake og det ble en fin start på vinterferien i Hedalen. I dag, mandag, er det mildt og strålende sol!


Andreas på 3 vil også klare seg sjøl.


Dette går bra!


Familiekos


Fornøyd Eirik (4) i sporet


Vaffelsteiking på bålet