Sist oppdatert: 27.02.2009 07:34

Ditt hjem i utlandet

ARNE HEIMESTØL
  Den siste uken har vi publisert Hedalen.no fra sjømannskirken på Lanzarote. Her fikk vi billig tilgang til trådløst nett. Dette er bare én av mange tjenester denne kirken yter til nordmenn som oppholder seg i kortere eller lengre perioder på den populære ferieøya.

Karl Hjelmeland kan med rette kalle seg "potetprest". Han er blant annet daglig leder, hjelpekonsul, vaktmester, orakel, sjelesørger og omsorgsarbeider. Gudstjenestene leder han med vakker liturgisk stemme og klar forkynnelse. Like stor vekt legger han på at kirken skal være åpen for alle som av ulike årsaker stikker innom. Vaflene som serveres på "kjerka", er svært gode, men de er også et symbol på hva kirken vil være for folket.

Sjømannskirken på Lanzarote har flere faste og noen deltidsansatte medarbeidere. Mange deltar i dugnadsarbeid, og vi møter foreningsvirksomhet som tilsvarer Normisjonens virksomhet i Hedalen. Mellom 30 og 40 % av inntektene er statsstøtte. Resten av midlene som skal til, kommer for en stor del fra salg og gaver.
 


Hedøler på kirkebesøk


Dette har vært redaksjonen i Hedalen.no ei ukes tid - ei søyle på utsida av sjømannskirka har tjent som bord.