Sist oppdatert: 10.02.2009 05:54

Fotball krysser grenser

ELDOR BRÅTHEN
 
27. januar var det ett år siden Hedalen menighet inngikk avtale med Misjonsalliansen om støtte til prosjektet "Fotball krysser grenser" i Guayquil i Ecuador. I den anledning sendte vi en e-post for å spørre hvordan det nå går med prosjektet vårt. Svaret vi fikk, kan du lese nedenfor. Hjertelig takk til alle som har støttet prosjektet så langt
 
Til dere og andre som tenker at dette ser interessant ut og vil bli med på laget: Vårt engasjement fortsetter, bl.a. med takkoffer ved en kommende gudstjeneste. Dato senere. Vil du sende penger direkte, er gironummeret: 3000 16 00040. Merk giroen prosjekt nr 50543 Hedalen menighet. 

Dette skriver Kjell Sande:
Takk for at dere er med å støtter prosjektet her ute. Det er utrolig mange barn og voksne som er takknemlige for at de har fått muligheten til å spille organisert fotball på fotballbaner i fritida. Vi ser mange frukter av fotballskolen. Barn og unge som blir flinkere til å gjøre lekser, mer pliktoppfyllende i hjemmet og at relasjonen foreldre-barn blir styrket. Det er fantastisk å se engasjerte mødre og fedre sitte på sidelinjen på fotballkamper og heie som gale på sine sønner og døtre. Dette er med på å forandre lokalmiljøer og unge og voksne får seg nye venner og bekjentskaper. 

Året i fjor var et godt år på fotballskolen og det første hele året siden skolen startet i 2007. På det meste hadde vi omtrent 850 elever fordelt på 3 baner, og vi deltok i flere forskjellige turneringer med mange lag. I en turnering deltok vi med hele 18 guttelag og et jentelag. Vi ønsker å jobbe enda mer med å få flere jenter på banen, men dette er et langsiktig prosjekt der kulturen er slik i utgangspunktet at fotballen er forbeholdt gutter.  

Nå i januar har vi hatt ferieskole på fotballskolen og den har blitt drevet av mødre og fedre som har gått på kurs i høst for å lære seg å bli hjelpetrenere og dommere. Flott å se engasjerte mennesker som bor i nærheten av fotballbanene og som brenner for å gi barn og ungdom et alternativ til å drive gatelangs med fare for å havne inn i kriminelle gjenger og miljøer. 

Nå i år skal vi snart ta i bruk den 4. fotballbanen i prosjektet i et område som heter Trinidad de Dios. Dette er et område som ligger et godt stykke fra de 3 andre banene og som vil gi mange nye barn og ungdom mulighet til å spille fotball. Banen er nesten ferdig og dette blir veldig spennende. 

Denne uken startet fotballskolen for i år og vi har til nå skrevet inn omtrent 400 barn og ungdom, men flere vil trolig strømme til i løpet av måneden.

Legger ved noen bilder fra ferieskolen nå i januar der også de nyankomne volontørene er med på noen av bildene. 

Igjen takk for støtten! Den blir satt stor pris på her ute og dere er med på å forandre hverdagen til veldig mange mennesker  her i Ecuador. 

Vennlig hilsen Kjetil Sande
Rådgiver i fotballprosjektet og utsending for Misjonsalliansen i Ecuador.