Sist oppdatert: 02.01.2009 08:11

Overnattingstur i Vassfaret

KIA OG TOR OLA
  Vassfaret villmarksturer hadde vinterens første overnattingstur i vassfaret fra lørdag 27. til søndag 28. desember.

Leirplassen var ved Nevlingsdammen, hvor det ble rigget opp med badestamp. Denne ble etter hvert fylt opp med et par tusen liter vann, som hadde en temperatur rundt frysepunktet, så her måtte det fyres før fullt på vedovnen.
 

Innimellom fyringa ble det rigget opp litt ekstra ”luksus” til overnattinga nå i jula, en lavvo med en liten vedovn. Bar-underlag ble lagt ut på bakken, og deretter reinsdyrskinn til å ligge på.

Etter at sengeplassene var klargjort, var det på tide med litt mat.
Mat varmet over bål er alltid trivelig og godt. Da maten var fortært, begynte temperaturen i ”stampen” å nærme seg ”innvielse”.

Midt der ute i den kalde og mørke vinterkvelden i Vassfaret ble det i spenning blant både store og små. ” Innvielsen” var over all forventning. Badetemperaturen viste ca. 37-38 grader. Utenfor stampen var det -11 grader, men det merket vi ikke. Dette var godt for både kropp og sjel!

Etter å ha kost oss vell og lenge i varmt vann, måtte vi ut i kaldere terreng. Lavvoen var kald og mørk, men da vi kom oss i soveposene, var det ikke så ille. Etter en ”frisk” natt, ble det på morgenen fyrt i ovnen og laget god mat. Dette er livet!

Neste tur er 6.-7. februar 2009. Meld deg på! Velkommen!