Sist oppdatert: 23.01.2009 20:21

7. klasse regionsvinnere

TONE KJENSRUD
 

7. klasse ved Hedalen barne- og ungdomsskole ble i går kåret som regionsvinnere (Valdres) i andre runde av kunnskapskonkurransen «Vis med avis». I en hel uke leste de avisene Valdres og Oppland Arbeiderblad, og 14. januar ble de testet i nyhetsstoffet. De vant med en gjennomsnittlig poengsum på 10.57 av totalt 15 mulige poeng. Andreplassen tok Etnedal skole. Totalt er det 10 skoler fra Valdres som har deltatt i konkurransen.
 


Bak fra venstre:Valborg Myklebusthaug, Ola Øverby, Torjus Kjensrud, Edvart Myrvang Bakke. Framme fra venstre: Caroline Brenden, Alice Kulterud, Vilde Ildjarnstad. Maja Skogstad var syk og ikke tilstede på bildet, men har vært med i konkurransen.

 

«Vis med avis» arrangeres hvert år av avisene Gudbrandsdølen Dagningen (GD), Oppland Arbeiderblad (OA) og Valdres. Hensikten er å utvikle bevisste lesere av aviser og  samfunnsengasjerte mennesker. Alle elevene i en klasse må delta, og omlag ¾ av spørsmålene er lokale, resten er nasjonale og internasjonale. Første runde av konkurransen foregikk høsten 2008. Også den gangen vant gjengen fra Hedalen i sin region med et snitt-resultatet i klassen på hele 13,14 poeng. Halvparten av deltakerne fikk så gå videre til regionskonkurransen.

 

Lærer Valborg Myklebusthaug møtte elevene sine fredag morgen med låst klasseromsdør. Nysgjerrigheten blant elevene var stor!  – Noen hadde observert et flagg på kateteret og spekulasjonene gikk høyt om de skulle feire bursdag eller hva...? Da de endelig slapp inn i klasserommet var tavla dekoret med «VIS MED AVIS REGIONSVINNER 2009 – GRATULERER».


Innsiderapporter tyder på at jubelen sto høyt i taket! Dette har de nemlig jobbet hardt for å klare. Nesten alle matematikk- og norsktimer i konkurranseuka ble brukt til å finlese og diskutere lokale og nasjonale nyheter. I tillegg har de hatt som lekse å lage spørsmål og svar fra mange av artiklene. «Dette er veldig gøy både for klassen og for skolen» sier Valborg. «Det er første gang Hedalen når så langt i denne årlige kunnskapstesten. Hele klassen har jobbet iherdig og målbevisst. Det er ikke noe i veien med konkurranseinstinktet til denne glade gjengen!». Det er en stolt lærer som deler ut godteri til elevene sine på seiersdagen.

 

I tillegg til tittelen «regionsmester» får klassen med seg 1000 kr i premie, og de er kvalifisert til 3. runde der de skal konkurrere mot Dombås skole, Dovre skole, Fredheim skole, Kopperud skole og Jaren skole. 12. februar skal skolene samles et sentralt sted i Oppland og testes i hva de har fått med seg av nyheter fra avisene GD, OA, Valdres og avisa Hadeland, og der skal fylkesmesteren kåres! Våre 7. klassinger har målsettingen klar: DE GÅR FOR Å VINNE!!!  Klarer de målsettingen sin, vinner de ytterligere 3000 kr.

 

Vi gratulerer de dyktige avisleserne med seieren og ønsker de lykke til videre!