Sist oppdatert: 04.01.2009 22:17

Epilog etter teaterforestillinger

ARNE HEIMESTØL
  Ca. 350 løste billett for å se Hedalen ungdomslag sin oppsetning av "Jeppe på Bjerget". Håvard Sukke forteller at HUL regner med et overskudd på ca. 20 000 kroner. Ungdomslaget planlegger ny forestilling 17. mai, og kanskje blir det noe i Vassfaret hvis det blir brøtning til våren.

Det har vært slitsomt å leve seg inn i så mange følelser i løpet av de to timer lange forestillingene, forteller Edvin Fossholm ("Jeppe"). Stykket er en tragikomedie, og her må en virkelig konsentrere seg dersom en skal formidle stykkets karakter.

Velfungerende teamsamarbeid
– Jeg hadde svært lyst til å spille "Jeppe", men egentlig skulle det først ha skjedd om et år. Kort innstuderingsfase sammen med et velfungerende team av skuespillere og andre medarbeidere førte imidlertid til de tre forestillingene som nå er slutt – og det med mange gode tilbakemeldinger.

På nynorsk
– Og så på nynorsk, da?

– Ja, vi fikk en nynorskutgave og ble raskt enige om at vi skulle framføre stykket på denne målformen. Mange av oss har hatt Eldor Bråten som norsklærer, og jammen stilte han opp igjen og ga oss faglig bistand. Det skylder vi ham stor takk for! avslutter Edvin.

Magna?
– Men Magna, hun har vi vel ikke hørt om i "Jeppe" før, undrer vi i samtale med en av instruktørene, Gunn Kjensrud.

– Nei, humrer Gunn, – men i HUL har vi kunstnerisk frihet til å kunne gjøre visse endringer. Torunn Fossholm hadde så lyst til å være med. Og hvorfor kunne ikke hun hete Magna? tenkte vi. Dermed fikk vi oppleve at datter Torunn (Magna) fikk spille mot far Edvin (Jeppe). Ikke vet vi hva han kjente best, mester Erik eller øreklyp.Ettertanke
Vi takker vi HUL med alle medarbeidere for flotte forestillinger, og denne gangen gikk nok flere enn undertegnede ut fra Lokalet med ettertanke. De problemstillingene stykket reiser, er vel ikke helt uaktuelle i dag heller...