Slektsstevne for etterkommerne til Gunhild og Olav Berg

TEKST: GUNHILD OG RØNNAUG
FOTO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN

Lørdag 11. juli ble hele slekta etter Gunhild og Olav Berg samla for første gang i historien. Gunhild var født i 1888 og døde i 1976. 2. september ville hun ha blitt 121 år. Olav var født i 1886 og døde allerede i 1926. De giftet seg i 1910. Gunhild og Olav Berg fikk 7 barn. Derav er det blitt 18 barnebarn og 47 oldebarn, og flere tippoldebarn.

 

Fem generasjoner og i alt 136 personer var samla på slektsstevne. I eldste generasjon er det bare Ragna som er igjen, og hun kom sammen med sin mann Gudmund på stevnet. Yngste generasjon var representert med Karina som er tipp-tipp oldebarnet til Gunhild og Olav. Gerda er hennes oldemor. Om slekta klarer å opprettholde samme produktivitet som til nå, vil Gunhild og Olav om noen år ha fått 122 tippoldebarn!

 

I Hedalen var det ikke store nok lokaler så stevnet ble avholdt på Valdresporten, med tradisjonsrik kost og hjemmebakte kaker. Det var allsang, Tuva og Kristin sang Hedalsvisa og. Iver på 6 år fortalte vitser. En dåpskjole Gunhild sydde og som har vært i bruk i familien i 99 år, ble vist fram og fortalt om. Det var satt sammen en serie med gamle familiebilder.

 

Og for å si det med H.C. Andersen sine ord: ”Der var en behagelig Stemning og gemytlig Vrøvl, som i en Familiekreds...”