Sist oppdatert: 31.07.2009 11:38

Slo Sogndal også!

TEKST: ARNE HEIMESTØL
FOTO: RUNE STENSLETTE
 

Småjentelaget Begnadalen/Hedalen har klart det: De har slått Sogndal 1-0 i kvartfinalen i Norway Cup og skal spille semifinale mot det tyske laget SV Endorf fredag kl. 10.15 på kunstgressbane 7.

 
Slike jenter vil vi ha!

Bak fra venstre: Tonje Viken Brenden, Siri Berg Stensrud og Hanne Bjørgan.
Midten: Caroline Brenden, Jenny Marie Hamar Myhra, Stine Fekjær Skogly og Marie Veimodet. Framme: Renate Kjensrud, Vilde Ildjarnstad og Mona Hegdal.

I øsende regnvær, gjørmebad og beinkamp, der det som var av spill, måtte foregå på kantene av banen, klarte jentene å stå imot presset fra dyktige sogndalsjenter og lage det ene målet som skulle til.

I møljespillet i første omgang fikk Stine Fekjær Skogly tak i ballen og sendte av gårde mot mål. Keeperen mistet den såpeglatte lærkula, og Stine satte returen i boksen bak en fortvilet sogndalsjente.

– Vi er stolte over at jentene setter Sør-Aurdal på kartet på en så flott måte! sier ordføreren Kåre Helland. Han minnes B-finalen som jenter-16 år vant i 2003, men dette er større, for her er det A-spill, hvilket betyr at småjentelaget fra Begnadalen og Hedalen er inne blant de fire beste i verdens største fotballturnering!

10 000 til treningsleir
DnBNor har gjennomført en bildekonkurranse under Norway Cup. Knut Olav Weimodet tok vinnerbildet, og dette betyr at småjentene har fått 10 000 kroner i støtte til treningsleir.

Relaterte oppslag: