Sist oppdatert: 04.07.2009 05:23

Trivelig musikkveld i Hedalen stavkirke

TEKST: ELDOR BRÅTHEN
FOTO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Musikkveld med Guri Amundsplass på orgel og Henning Andersen på fele er i ferd med å bli en god, sommerlig tradisjon. Etter at kirkeverge Kristen Hyrve hadde ønsket velkommen, åpnet Guri og Henning musikkprogrammet med folketone fra Sør-Aurdal: ” Se solens skjønne lys og prakt.”
 


Eldor, Kristen, Gerd, Guri og Henning
 

Etterpå var det tid for å innfri løftet om at menigheten skulle få synge med. Neste post var: ”Herre Gud ditt dyre navn og ære”, ved denne anledningen med mellomspill på fele.
 

Resten av programmet skal vi ikke gjengi i detalj. Samarbeidet mellom de to musikantene fungerte utmerket, og programmet vekslet mellom mange kjente og noen ikke fullt så kjente melodier. Variasjon over folkemelodien ”Å hvor salig det skal blive” ga Guri fin anledning til å bruke orgelet slik hun kan bruke det.
 

Gerd Sukke leste ”Ein fin liten blome” og ga oss nok ei påminning om hvor fint dette Bjørn Eidsvåg-diktet er. Eldor Bråthen leste to dikt og takket på vegne av meinigheten. Programmet i kirka ble avsluttet med fellessang: Vang i Valdres-varianten av ”Se solens skjønne …”
 

Turid og Ingeborg i menighetsrådet hadde ordna med kaffe, saft, kaker, og en trivelig sommerkveld ble avsluttet med eting, drikking og prat i Preststuggu.