Sist oppdatert: 12.06.2009 07:15

Gavepakke i innsparingstider

TEKST: ARNE HEIMESTØL
FOTO: ARNE G. PERLESTENBAKKEN
  6. klassinger fra Nes i Ådal og hele Sør-Aurdal fikk mandag være med på tur fra Strøen til  Nevnlingen. – En gavepakke til skolene i innsparingstider, sier en av lærerne som var med på turen, Gunn Karin Fossholm.

Det var trettiførste gang Lions Club Vassfaret ga dette tilbudet til grunnskoleelever. Olaf Ødegaard ledet også i år turen som gikk på "heimsida" av Vassfaret. Underveis fikk elevene høre historier fra gamle dager, blant annet om slagbjørnen Rugg. Denne bamsen målte hele 50 cm mellom ørene, fikk elevene høre.

Starten gikk klokka 10.00. Ved Suluvatnet og på Vassfarplassen var det lagt inn pauser, og klokka 15.30 var følget framme ved Nevlingen. Her vanket det pølser, lomper og brus på slitne turgåere. Og jammen spanderte Lions t-skjorter på hele gjengen også. Olaf fikk også sin premie; elevene takket og gratulerte med å synge bursdagssang for ham.Gruppas eminente gaid gikk i spissen og oppdaterte elevene stadig vekk på lokalhistorie langs den 12 km lange vandringen. Han var utrustet med egenprodusert kart og massevis av kunnskap som han med glede og fortellerkunst øste ut. Ungene kunne undre seg over hvorfor vi har navn som Strøen, Bringen, Suluvatn og Dreparhølen i Vassfaret. De ble også veldig opptatt av historien om Rugg og hoggormen som koste seg på svaberget…


En fisker viser stolt fram fangsten sin.


Bjørn Erik sjekker at T- skjorta har riktig passform.
 


Halstein Heiene dannet baktroppen og sørget for at alle kom seg helskinnet gjennom løypa.