Sist oppdatert: 16.06.2009 14:50

Stiller ut bilder i Monaco

  Sammen med Charlotte Spetalen (fotograf) og Camilla Prytz (smykkedesigner) deltar Kjartan Haugen i en utstilling på  Hotel Normandy i Monaco fra juli til og med august. Kjartan bidrar med 18 fotografier.

– Jeg ble forespurt av Linda Bern (administrator) om å stille ut noen av bildene. Foto har jeg vært genuint interessert i helt siden ungdomskolen, og det har alltid vært en stor del av mitt grafiske arbeid. Derfor takket jeg etter en liten tenkepause ja .

Jeg ville stille ut noe som gikk mer mot kunstfoto og har satt sammen bildene slik at jeg håper de kan gi seeren assosiasjoner og spørsmål. Derfor kaller jeg utvalget mitt "Kontrast - snev av øyeblikk". Det er fordi de har blitt tatt nesten som snapshots og har kontrast som gjennomgående tema. 

Fotografiene er satt sammen som motpoler til hverandre og kan tolkes i forskjellige retninger. Motsetningene vises for eksempel i forhold til valg i livet som fristelse kontra moderasjon og selvopptatthet kontra omtanke osv. Kontrasten finnes også i bildene og fargenes spill mot den råe aluminiumen de er trykket på.

Skal noen av oss til Monaco i ferien, er det altså bare å stikke innom Hotel Normandy.


 


 


 


 


 

Da jeg ble stoppet av denne litt suspekte fyren midt i Capetown sentrum, trodde jeg først han ville ha kameraet mitt. Etter noen lange blikk, og tilrop ønsket han at jeg skulle ta “his picture”. Han stilte seg i skyggen og litt nølende ba jeg ham plassere seg i sola slik at jeg fikk litt lys å jobbe med. Der sto venninna hans. Dermed ble det to glade, dog litt slitne kompiser på bildet.


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 


 

  • Se flere bilder her.

  • Flickr har Kjartan også opprettet en gruppe for Hedalen. Der kan alle legge ut sine bilder. Det er ingen krav til fotoferdigheter, men nettstedet kan være et felles album for bilder av natur, folk og fe. 
    –Det hadde vært fint med flere medlemmer og bilder der, sier Kjartan.