Sist oppdatert: 06.06.2009 04:26

Bioenergidag

ELLEN SKRINDE ØVERBY
  Fredag 29. mai fikk U-trinnet på Hedalen barne- og ungdomsskole lære om bioenergi. Vi fikk besøk av Helene Oudenstad fra Oppland Skogselskap. Hun hadde med seg forskjellige oppgaver elevene fikk prøve seg på. Og som vanlig var vi heldige med energikilde nr 1, SOLA!


F.v. Joakim A, Fredrik. Mona og Helene. Hva slags treslag er dette, da?

Elevene ble delt i grupper og gikk fra post til post, og på mange av stasjonene måtte elevene samarbeide. Oppgavene var blant annet å legge forskjellige vedslag i riktig rekkefølge etter brenneffekt, finne ut hvor mye ved som tilsvarer en viss mengde pellets, måle fuktigheten i en bjørkekubbe og lese om CO2-mengden som produseres når ulike produkter lages. I gjennomgangen av oppgavene etterpå ble det lagt vekt på hva vi som enkeltpersoner kan gjøre for å være miljøbeviste i tillegg til hva som kan gjøres globalt.
Elevene var flinke og ivrige, og kom også med mange gode spørsmål underveis. Her kommer noen bilder fra aktivitetene:
 

Matpakka tok vi nede ved lavvoen, og Skogbrukssjefen i Sør-Aurdal spanderte drikke på oss. Godt å slukke tørsten og slappe av litt i skyggen!

Deretter gjennomførte elevene ”Energisparing hjemme” ved hjelp av en modell av et hus som skulle innredes med elektriske artikler og varmekilder. Elevene lærte om hvordan man velger energikilder og hvordan man med enkle tiltak kan være med å redusere energiforbruket.

Dagen ble avsluttet med en oppsummering og et rollespill om valg av energikilder.
Tror alle lærte noe nytt denne dagen og kosa seg ute. Og elevene syns nok også det var artig å få bruke mobilen - nå som kalkulator…
Takk til Helene og Oppland Skogselskap for besøk og lærdom!