Sist oppdatert: 08.05.2009 08:16

Vil prioritere ungdom

ARNE HEIMESTØL
  – Å overta biblioteksjefstillingen i Sør-Aurdal etter Sigrid Haugen er som å hoppe etter Wirkola. Kan vi holde tilbudene på det nivået Sigrid gjorde, er jeg svært fornøyd, sier Jon Esteban Furøy.

Furøy er utdannet bibliotekar og bor sammen med kona og sønnen på Leira. Den nye biblioteksjefen har 70 % stilling i Sør-Aurdal. Guri Galaasen Ødegaard (30 % stilling) og Åse Østgård Hagen (50 %) er de to andre fast tilsatte. Den samlede stillingsressursen har det siste året gått ned fra 1,7 til 1,5 stillinger. Dette har medført endrede åpningstider. I Hedalen holder biblioteket nå åpent på torsdager – og i tidsrommet 11.00-19.00.

 – Jeg håper at bibliotekene under min ledelse i større grad kan bli en møteplass for ungdom og vil legge vekt på ny teknologi og gode nettløsninger, forteller Furøy. Arrangementer rettet mot denne målgruppen vil stå sentralt, og innkjøp av lydbøker og videoer vil bli prioritert. Han håper å få innspill fra brukere om hvilke titler som bør kjøpes inn, men også om hvilke arrangementer bibliotekene bør ta initiativ til. Se denne bloggen.

Furøy er regionskontakt for bibliotekene i Valdres og har også 20 % stilling ved fengselsbiblioteket i Vestre Slidre.

  • Her finner du nettsiden til Sør-Aurdal folkebibliotek.


Guri Galaasen Ødegaard ,Jon Esteban Furøy og Åse Østgård Hagen


Harry Brenden og Cecilie Vestli er frivillige medarbeidere på biblioteket i Hedalen.