Sist oppdatert: 16.03.2009 17:25

Showkonserter i påskeuka
Musikk bygger på glede

ARILD BJØRNSTAD

Onsdag og torsdag i påskeuka setter Hedalen Musikkorps opp ”Musikk bygger på glede” på skolen.

 

Showkonserter har begynt å bli en tradisjon i påsken. Enten har det vært forestillinger med ”Sidste Utvei” eller med korpset. I to tilfeller har vi samarbeidet.

 

Første egne oppsetning var ”Mission Possible”. Denne, og alle de påfølgende ble store suksesser. Fulle hus og knallgode kritikker, har gledet oss og drevet oss videre.
 


Vi prøver å framføre musikk som vi tror publikum liker og som vi liker å spille. Musikken spenner over mange stilarter. Vi benytter korpset som et orkester, med solister både instrumentalt og med sangsolister. Undergrupper av korpset settes sammen i band og ministorband.

Geir Øverby/Hedalen U-L. har vært uvurderlig støtte på lys og lyd.

 

Bildefølge til musikken har blitt en tradisjon og Arne G. Perlestenbakken har vært en trofast hjelper på dette området.

 

Årets heder er en annen tradisjon. Her hedrer vi noen i bygda, ved å sette sammen bilder, filmsnutter, sang og musikk. De første som ble hedret var familien Fossholt. Så fulgte Lisbråten og familien Nordby i ”Dokka”, før vi hedret oss selv som 50. åringer, med et historisk tilbakeblikk.

 

Cato Skimten Storengen – profesjonell skuespiller, er/var korpsmedlem fra 1992, har hjulpet oss med regien på alle konsertene, så også i år. Han har også deltatt på alle konsertene og vi husker vel alle diktlesningen av ”Bygda søv ”og sanger som ”My Way”, ”Mack the Knife”, ”We Will Rock You” og ”You Never Walk Alone”, med denne gode skuespilleren/sangeren fra bygda vår.

 

Foran denne konserten har vi hatt ca. 22 fellesøvelser, to lørdagsseminarer og et søndagsseminar. Dette blir ca. 1080 timer øvelse (25 musikanter) + hjemmeøvelser og forberedelser.

På scenen i år vil vi være 30 musikanter med aspirantene våre som vi er stolte av.

 

Billetter forhåndsbestilles hos Arnstein eller Toril – se plakat.

 

Vi i Hedalen musikkorps håper på fulle hus og stormende jubel og vil prøve å bevise at ”MUSIKK BYGGER PÅ GLEDE” og at oppdraget var mulig.