Sist oppdatert: 17.03.2009 06:56

Glede midt i elendigheten

ARNE HEIMESTØL
  Oppturer og nedturer følger hverandre for ordfører Kåre Helland. Fredag 13. mars ble det klart at E16 gjennom Valdres gjennom Nasjonal transportplan vil få store midler. Det betyr utbygging på strekningen Fønhus-Bjørgo. Men mens milliarder renner inn til vei, øker underskuddet i Sør-Aurdal kommune.

Ordføreren vår får god omtale i media, og vi har samlet noen lenker til oppslag han har deltatt i de to siste to ukene.

I januar 2008 skrev ordføreren brev til Statens vegvesen om strekningen Bagn-Bjørgo. Her viste han til at rasutsatte områder måtte prioriteres når en skal planlegge utbygginger. Dette førte et møte der vegvesenet påtok seg planleggingsansvaret for strekningen. Sju planutkast har vært ute på høring, og ordføreren regner med at utbyggingen tidligst kan komme i gang om tre år.

Raskere oppstart venter han på strekningen Fønhus-Bagn. Her vil han arbeide for at det skal settes av midler på statsbudsjettet for 2010.

Helland forteller at han hadde veddet barten sin på at det skulle komme midler til Fønhus-Bjørgo i Nasjonal transportplan. Det veddemålet gikk bra, og et smil i barten kan han koste på seg.