Sist oppdatert: 18.03.2009 07:06

På den andre sia av dammen

LISE MARIE NORDBY

For vel en uke siden kom jeg hjem fra en skoletur til statene, nærmere bestemt New York. Målet med turen var å få med seg litt av kulturen og severdighetene, og ikke minst sjekke ut de berømte shoppingmulighetene. Sistnevnte er av stor viktighet for seriøse varehandelsstudenter.

New York er blitt omtalt som verdensmetropol og hovedstedenes hovedstad, og ikke foruten grunn. Å vandre gatelangs i New York er som å vandre rundt i et eneste stort filmsett, spør du meg. Overalt hvor man snur seg ser man berømte bygninger, gater eller severdigheter. Selv ble jeg en utmerket kartleser på turen og fikk med meg mye av det Manhattan hadde å by på.

Vi var på båttur og så frihetsgudinnen, sang Jan Teigens Optimist på trappa i Wall Street, vandret rundt i Soho, shoppet på 5th Avenue og noen fikk til og med tid til en tur med hest og kjerre i Central Park. Utsikten fra Empire State Building var fantastisk, men er kanskje ikke å anbefale for folk med høydeskrekk når det er sterk vind i kastene. Turens høydepunkt for min del var musikal på Broadway. ”Mamma Mia” sto absolutt til forventningene!


Glade syngende ungdommer på Wall Street

Sist gang varehandelsstudentene fra BI (den gang Norsk Kjøpmannsinstitutt) var i New York, var det i regi av Petter Stordalen, og vi var derfor veldig stolte av å kunne få til en slik tur igjen. Turen var en stor suksess, og er fra nå av planlagt å bli en årlig gjentakelse. Selv har jeg i alle fall tenkt til å reise tilbake.

Som et tips til reiselystne hedøler, utflyttere og hyttefolk vil jeg nevne at Continental Airlines tilbyr direkte flygninger. Med skjerm i hver seterygg går sju-åtte timer unna på et blunk. Flyprisene er heller ikke ille om dagen, jeg har sett priser helt nede i 3400 kr tur/retur. Tutende taxier og yrende byliv kan virkelig være en stor opplevelse!