Sist oppdatert: 02.03.2009 07:08

Seminarhelg for musikkorpset

 

Hedalen musikkorps har hatt en travel øvingshelg. Lørdag var det gruppeøvlser fra 09.00-16.000. Ole Kristian Nyhagen var kornettinstruktør. Bjørnar Bjørnstad hadde ansvar for grovmessing, og Jon Anders Lunde var slagverkinstruktør. Søndag hadde korpset besøk av Kjell Olav Martinsen.

 

– Han gikk jeg i lære hos i Oslo, forteller korpsdirigent Arild Bjørnstad.

– Martinsen sendte meg på flere dirigentkurs. Jeg måtte møte opp før øvelser for gjennomgang av ukas pensum, og for å trene på hørelære. På øvelser hadde jeg eget materiale og ble visedirigent for en som hadde mange jern i ilden.
 


Kjell Martinsen

Ole Kristian, Kristine og Shakti.

Tre blad Grønhaug

Bjørnar instruerer

 

Martinsen er en dyktig dirigent og har blant annet ført Lillestrøm musikkorps og brassband til seier i NM. Han var profesjonell hornist i Stabsmusikken, operaorkesteret og Oslo Brasskvintett. Videre har han vært dirigent for flere av Forsvarets profesjonelle korps og Hans Majestet Kongens Gardemusikkorps 1998-2006. Ofte har han vært benyttet som dommer i NM for korps. Nå er han frilanser og nettopp kommet tilbake fra turné med et nederlandsk profesjonelt militærorkester. Han er i dag musikalsk leder for Kopenhagen Tatoo og hovedansvarlig for korpsdirigentutdannelsen ved Norges musikkhøgskole.
 

Korpset har med dette hatt en av korps Norges fremste dirigenter som instruktør. – Helga var nyttig, slitsom og lærerik. Vi er nå i innspurten til showkonsert og gleder oss til konsertene onsdag og torsdag i påskeuka, sier Arild.
 


Joacim André, Ola og Bjørnar

John Anders Lunde og Ola.

Kokker

Øverby-Skrinde