Sist oppdatert: 24.11.2009 18:55

En liten påminnelse…

CHARLOTTE KULTERUD

Jeg hadde litt lyst å skrive en liten kommentar til julen, julehandel, stress og mas og bytting av gaver, pynting og alt det der. Hvert år det samme: straks Halloween er over, dukker det opp hauger og lass med julestas i butikkene, og man kommer ikke utenom enten man vil eller ikke. I tillegg er det så mye man skal gjøre før julaften, handle gaver, og selvsagt få levert dem, handle juleklær, både til seg selv og familien.

Vi som bor slik avsides, kan ikke bare stikke på hjørnet heller, vi må reise langt, og lenger enn langt for å finne gode handlemuligheter. I tillegg er det en hel masse avslutninger, både i skole og fritidslag på kveldstid, og mange barn deltar aktivt på dette – noe som igjen betyr mange timers øving. Ja, det er mye som skjer i jula.

Men jeg hadde lyst å minne om at kanskje i år kan man prøve å slappe litt ekstra av innimellom slagene. Passe på å nyte all den flotte pynten, handlegatene, alle de glade barna etter en endt fremføring på en eller annen avslutning. Nyte alle pepperkaker og kakaokopper. Kose seg med julemusikk, og synge med av full hals. Og selv om det ikke akkurat er noen dans på roser å ta julerengjøringen, kan man glede seg over at alt er rent og pent og lukter godt etterpå.

Jeg tror alle som en trenger en pause fra hverdagens stress og mas, der mange dager kan bli like. Men i julen skjer det mye utenom det vanlige, det er tid for glede og latter og spøk og spenning. Det er perfekt tid for å gi familien ekstra tid, fortelle en venn at man bryr seg, overraske bestemor med en kake, eller hva som helst. Uansett, mitt budskap var enkelt og greit: HA EN GOD JUL!