Sist oppdatert: 29.11.2009 09:16

Normisjonens julemesse

ARNE HEIMESTØL
 

81 000 kroner ble bruttoresultatet på Hedalen Normisjons svært godt besøkte julemesse lørdag. – Det er visst ingen finanskrise her, sier Hermann Sukke, som konstaterer at det i år kom inn 1000 kroner mer enn på fjorårets messe.

Vi tok en prat med noen av dem som var på julemessa.

– Jeg er pensjonist og styrer tida mi sjøl, sier Reidar Heiene. Han er én av normisjonsmedlemmene som organiserer den årlige julemessa i Hedalen og som bruker mye tid på denne aktiviteten. – Midlene vi samler inn, går til misjonsprosjekter ute i den store verden.

– Vi var innom julemessa i fjor også. Da hadde vi nettopp flyttet til Hedalen, og vi kjente nesten ingen av dem som møtte opp, sier Tineke van der Waal. – Nå kjenner jeg nesten alle. Det er veldig koselig å kunne delta på denne messa.

Håkon Rustebakke hadde tatt turen fra Begnadalen. – Jeg er med for å støtte Normisjonen, og dessuten setter jeg pris på både å kunne være i dette miljøet og å kunne skaffe meg julebakst. (Her må vi innskyte av vi glemte å ta bilde av ham.)

– Her er det mye fint å se, sier Ronja, som røper at hun gjerne kjøper julegaver både til venner og foreldre. – Dessuten treffer jeg flere av vennene mine her også.

– Jeg er her for å se hva normisjonsmedlemmene har fått til til årets julemesse, og her er det gode muligheter til å handle julegaver, forteller Asle Ivar Lie.

Odd Arne Klemmetsrud handlet julebakst og forteller at setter pris på å se alt som er stilt ut. – Dessuten er julemessa et flott sosialt tiltak.