Sist oppdatert: 02.11.2009 07:12

Trivelig 40-årslag

TEKST: KIRSTEN GREAKER HEIMESTØL
FOTO OG VIDEO: ARNE HEIMESTØL
 

Lørdag 31.10. feiret Hedalen sangkor sin førtiårsdag på Hedalen barne- og ungdomsskole. Det ble en trivelig kveld med allsidig underholdning, en nesten fullsatt sal av folk i alle aldre, og mange gode kaker til kaffen.
 

 

Vi ble møtt av et hvitt- og rødkledd kor som startet kvelden presis med tre sanger; Kråkevisa (norsk folkevise), Blå kveill (Tove Karoline Knutsen) og Mitt hjerte er ditt (Prøysen/Holmsen).

 

En tidligere korsanger – Olaf Ødegaard, leda festen, og som seg hør og bør på en korfest, så var det rikelig med allsang akkompagnert av Inger Olea Digene.
 

En annen tidligere korsanger – Eldor Bråten, hadde en historisk oversikt over Hedalen sangkor. At dette koret ble startet i 1969, vet vi som har bodd i Hedalen noen år og har vært på noen korjubileer før. Eldor mente imidlertid at vi egentlig har hatt grunn til å feire 100-års- jubileum for kor i Hedalen for en god stund siden, for allerede i 1893 startet lærer Eide fra Hardanger kor på Storruste skole med ”aktelsesfullt resultat etter våre forhold”. Det er også historiske spor etter sangkor i Hedalen både i 1911, 1925, 1942 og til midten av femtitallet.

 


Alibi

 

Ei nystarta gruppe, ”Alibi”, ledet av Kristoffer Landsen på sang og tangent, framførte to sanger av den amerikanske musikeren Al Jarreau. Stilen var en blanding av jazz og pop, og det låt veldig bra! Med seg hadde han Ola Øverby på slagverk, Bjørnar Bjørnstad på bass og Arild Bjørnstad på saksofon. Dette er ei gruppe som vi godt kan høre mere til framover...

 

Korpset hadde også en allsidig avdeling med musikk. Vi fikk høre både filmmusikk fra Mission Impossible  og Mac Gyver, to vokale innslag akkompagnert av  korpset og sunget av Arnstein Kjensrud (Hit The Road Jack) og Ronja Nerby (Teddyen min) og et riktig nydelig arrangement av Edvarts Griegs Gjendines båd`nlåt. Personlig synes jeg dette var kveldens fineste framførelse. ”Detta var vanvittig flott spelling”, sa korets dirigent etterpå.

 

Ellers var det et morsomt innslag av Edvin Fossholm som Jeppe på Berget. Teksten han framførte, tror jeg ikke gamle Holberg hadde forfattet, men nynorsken satt perfekt!
 

 

Så var det utdeling av roser til æresmedlemmer og tidligere kordirigenter, og koret fikk en ny æresmedlem: Jørgine Myrvang. Hun har trofast stått i altrekka i alle disse 40 årene. Hun fikk diplom og ”en fin liten sak” for lang og tro tjeneste.

 

 

Til slutt stilte koret opp igjen og sang tre sanger pluss et ekstranummer. Et av dem var ”Karlekens tid” av Benny Anderson og Ylva Eggehorn.

 

 

Takk for en fin kveld, Hedalen sangkor, og lykke til med de neste 40 årene. Vi er mange som har og har hatt en trivelig fritidsaktivitet i koret!

 


Solveig Gran framførte prolog


Inger Olea Digene spilte til allsang


To tidligere, men fortsatt sprelske kormedlemmer


Ronja i samspill med korpset