Sist oppdatert: 08.11.2009 08:08

Dårlig brøyting?

ARNE HEIMESTØL
  – Det som forundrer meg, er at brøytingen er svært dårlig. Dette skriver Hans Petter Grorud i et innlegg på forum og viser til egne erfaringer fra Teinevassåsvegen i høst. Vi har spurt leder i Nesbyen- Hedalen Veglag, Arild Skaret, om hvordan brøytingen skal gjennomføres denne vinteren.

Han opplyser at reglene for når det skal brøytes, er de samme som i fjor. – Når det er minst 10 cm med snø, skal vegen brøytes. Dette er samme praksis som følges på andre veger det er naturlig å sammenligne seg med.  Jon Rønningen fra Nesbyen har ansvaret for både brøyting og strøing på hele veistrekningen. – Ta gjerne direkte kontakt med ham på mobil 95 11 39 75 hvis det er behov for det. Forholdene på fjellet kan være annerledes enn i Nesbyen, og innspill fra publikum er derfor viktige.

Andre utfordringer
Skaret sier at veglaget nå kommer til å sette opp en strøkasse ved vegbommen nord for Søbekksetervegen. Noen har nemlig problemer med å komme i gang igjen etter stopp ved bommen.

Parkering langs med veien er en annen utfordring. Det kan føre til at deler av vegbanen ikke blir brøytet, og konsekvensen av det kan bli at en må sette opp skilt som varsler at parkering er forbudt. – Ikke parker langs med vegen når det snør, sier Skaret.