Sist oppdatert: 30.09.2009 18:49

Frisk luft og friske farger på Høgdefjell

TEKST: MIRIAM HAUGEN
FOTO: ELLEN SKRINDE ØVERBY
 

Med strålende sol og ivrige unger er en fjelltur å anbefale i disse skoletider. Turen fra Godvatnet til Høgdefjell er en liten perle både for store og små. Lørdag så vi ikke mindre enn femti fjellvandrere med utsikten der som mål.

 

Frisk vind på toppen, men 150 meter nede i lia var det som en god sommerdag. Niste og Kvikklunsj ble fortærte i lyngen eller litt mer alternativt oppe i et tre. Gode og mette krølla mødrene seg sammen i solsteiken, mens barna flaksa av gårde likt et kalveslepp om våren. Høgt i trær og lavt i krattet, og kun innom for å proviantere litt mer kjeks eller sjokolade.
 

På skolen nærmer det seg oppstart av et prosjekt kalt ”Øyhopping” – våre barn testet dette, om i en mer direkte betydning av ordet.

 

Til slutt og ikke minst- frisk luft og friske farger gir både friske unger og friske meninger. 

 

 

En liten turguide

På Reset svinger du av mot Strøen og følger veien til du får et vann på venstre hånd.

Med bilen parkert i den nedre enden av vannet, snur du nesa tilbake der du kom fra og går opp første vei til venstre. Følg veien et lite stykke og etter en stor bauta på venstre hånd, tar du veien til høyre. I det du oppdager flere bautaer, går det av en sti til venstre og følger du denne kommer du til Høgdefjell. Voksen gangtid er rundt regnet en halvtime en vei, og terrenget er lett å gå i, så denne turen er passe lang for de fleste.