Sist oppdatert: 10.09.2009 07:01

Vassfartur for ungdomstrinnet

ODD RUNE STALHEIM
 

Torsdag 27. august sto 25 forventningsfulle ungdommer klar på parkeringsplassen på skolen. De var rede for overnattingstur i Vassfaret og var godt forberedt. På forhånd hadde de fått oppgaver som de skulle jobbe med og fremføre underveis på turen. På programmet stod både bjørnehi og kanopadling, så det var ikke rart at de var spente der de stod
 

 

 

Takket være greie foreldre fikk vi fraktet alle inn til Mælodden der vi skulle slå opp leiren vår. Ungdommene var kjempeflinke og det tok ikke lang tid før alle lavvoene var oppe og de første i gang med å prøve fiskelykken. Da vi hadde fått organisert leiren var det tid for middag på stranda. Den bestod av deilig gryterett med ris som gikk ned på høykant. Det var viktig å få i seg godt med mat før vi skulle sette turen opp mot festningen og se på utsikten til bjørnen. Etter middag hadde vi fremføring av gruppeoppgavene som elevene hadde forberedt. Vi fikk foredrag om førstehjelp, mat på tur, dyrelivet i Vassfaret, værtegn og kart og kompass og lærte mye av hverandre.


 

 

Selv om vi hadde øvd mye med kart og kompass, var det fint at Bjarne Berg kunne være med oss til Festningen slik at vi slapp å gå oss bort i ura Turen var bratt, men humøret var på topp hele veien. Sjelden har vi sett så mange positive og lattermilde ungdommer på tur. Vi var alle enige om at det var verdt den bratte utfordringa når vi kom opp og fikk se det flotte hiet. Vi fant ut at bjørnen til og med hadde en veranda med utsikt. Ikke verst!
 

 

Vel nede i leiren igjen var det tid for grilling, lek og fri aktivitet. Det ble sang og mye moro på stranda og rundt bålet utover kvelden før vi kom til ro rundt midnatt. Noen koste seg med småprat litt lenger utover de små timer, men til slutt sovna alle slitne og fornøyde etter en flott dag.

 

 

De fleste ble svært glad for å bli vekt av Ellen med en bamsemums på senga og var slett ikke vanskelige å få opp etter en slik start på dagen. Etter en fin frokost ved bålet var vi klar for å prøve padleferdighetene våre. Det gikk veldig fint foruten to elever som plumpa på vei opp i kanoen. De tok det med godt humør og var snart klar for en ny runde med årene.

 

Så var det tid for å pakke ned leiren og dra hjem igjen etter to flotte dager på tur. Vi var svært heldige med været, men regnet kom tilslutt likevel. I løpet av noen minutter var vi kliss våte, men heldigvis skulle vi bare sette oss i bilen og komme oss hjem i dusjen.

 

Alle var fornøyde med turen og vi tror at det var mange forventinger som ble innfridd. Vi håper vi får flere slike flotte turer i løpet av året da vi ser hvor fint elevene har det og hvor mye de trives og lærer av å være ute i naturen.