Sist oppdatert: 25.09.2009 11:05

Helselagstur til NRK

SIGRID HAUGEN
 

Tradisjonen tro arrangerte Hedalen Helselag høsttur for pensjonister. I år gikk ferden til Oslo 24. september, hvor vi fikk en interessant omvisning i NRK.
 

I strålende høstvær, med ”Gulle” ved rattet, tok en fullsatt buss oss utover Ådalen og Ringerike. Så mye mer en ser høyt i en buss enn fra et lavt bilsete! Fint å være turist i kjente trakter. Etter en deilig lunsj i NRK-kantina, ble vi delt i to grupper, med hver vår dyktige guide.


 


Spente hedøler på veg til NRK-opplevelser
 

I NRKs eldste del, lystudioet fra 1950- hvor hørespillene fortsatt blir spilt inn.

Fjernsynhistorie i fjernsynshusets korridorer

Lysorgel fra 1959

Først tok hun oss med til den eldste delen av NRK-bygget, hvor vi fikk se oss om i et gammelt lydstudio, som fortsatt brukes til innlesning av hørespill. Deretter 2 forskjellige fjernsynsstudioer, og til sist det imponerende kostymelageret.
 

Lysutstyret var kanskje det mest imponerende i fjernsynsstudioene. Utrolig mange farger og effekter i studio oppnås ved hjelp av ulik lyssetting. Mye av det vi ser på skjermen er ”juks”, og flere programmer enn vi tror er tatt opp på forhånd. Bare nyhetssendinger og sport sendes direkte. Sjøl ”Nytt på nytt” tas opp kvelden før.

 


Kvitt eller dobbelt og De ukjente blir laget.

Lysinstallasjonene i taket er viktige i et studio.
Store studio, Løvebakken og Nytt på nytt lages her.
Vi får prøve oss som publikum.


I kantine og korridorer så vi flere kjente fjes, og morsomt var det å nærmest kollidere med Linn Skåber og Andreas Diesen!
 

Heimturen gikk over Hadeland, med en trivelig sving om Harestua. På Klækken Hotell var middagen klar, og 43 mette og fornøyde deltakere kom tilbake til Hedalen i samme fine sommerværet som vi starta.
 

Takk til Gulle (Gulbrand) Nordby for sikker og trygg kjøring, og til helselagsformann Svein Harald Lie for godt planlagt og gjennomført turopplegg!

 


Imponerende kostymelager

Kjekt å ha

Orden og system i rekvisittene

Utstyr for alle behov

 

En slik er tur sosial og trivelig, og la oss dermed tro at den også er helsebringende og til og med demensforebyggende!

 


Hatteavdelingen

Konkurranse: Hvem brukte disse klærne. Svar Skomaker Andersen.

TV-historie i korridorene

Disse husker vi.

Fornøyde turdeltakere

Takk for oss hos NRK

Mette turdeltakere etter deilig middag på Klækken