Sist oppdatert: 16.04.2010 08:32

Ungdomsgudstjeneste

GUNVOR HEIENE
 

En flokk unge mennesker og noen eldre sto i solskinnet utenfor kirkedøra da vi ankom. Vel innenfor og på plass i kirkebenken nøt vi solskinnet som strømmet inn gjennom den åpne døra. Den lyse stemningen var på plass med en gang. Snart ble døra lukket, kirkeklokkene begynte å ringe og messa var i gang.
 

Det var ungdomsarbeider Helge Hafsås og konfirmantene i Begnadalen og Hedalen som hadde planlagt gudstjenesten, og de fikk god hjelp av Arne Heimestøl ved orgelet og Young Rockers ledet av Kjell Ivar Vestrom.
 

Arne spilte Amazing Grace som preludium på orgel med innslag fra trommeslager Ola. Den gamle inngangsbønna, som alltid var starten på min barndoms gudstjenester, var hentet fram igjen og ble lest/bedt av en konfirmant. Videre fulgte de vanlige leddene i en gudstjeneste: skriftlesning, trosbekjennelse, forbønn og preken.
 

Helge Hafsås holdt preken over en tekst fra Salme 139,1-6 og minte om Guds omsorg for oss. Og vi fikk gi vårt takkoffer til barne- og ungdomsarbeidet i Hedalen og Begnadalen.
 

Vi sang de kjente og kjære salmene som Ungdommens Frelser, Hvilken venn vi har i Jesus, Måne og sol og La oss vandre i lyset. Men mer spennende ble det da Arne satte oss til å synge to engelske sanger samtidig til musikk av Young Rockers: ”He’s got the whole world in his hands” og ”Rock my soal in the bossom of Abraham”. Det gikk utrolig bra, og rytmen var upåklagelig.
 

Young Rockers fremførte også en fin engelsk sang, og de to solistene, Gudbrand og Joakim, imponerte stort med fine sangstemmer.  Det hørtes ut til å være en tenor og en basstemme.
 

Mona og Gudbrand leste de 10 bud med Luthers forklaring til, og til slutt fikk vi med oss Herrens velsignelse, -  på nynorsk da liturgen gikk i stå med bokmålet. Ikke bare greit å være vestlending i Hedalen, men han takla det fint, og vi fikk en ny opplevelse.
 

Til postludium spilte Young Rockers melodien til ”O bli hos meg” på en rørende vakker måte før vi gikk hjem i stor takknemlighet over å ha konfirmanter og en ungdomsarbeider som kan lage slik ei fin gudstjeneste for oss i denne presteløse tida for menigheten vår.