Sist oppdatert: 13.08.2010 05:18

Fylkeskultursjefen imponert over Galleri Bauta
- En perle av et galleri

KRISTOFFER LANDSEND
  Torsdag 12. august hadde Galleri Bauta i Hedalen besøk av fylkeskultursjef Tone Kolaas. Besøket kom i stand som følge av galleriets samarbeid med kulturetaten i Oppland fylkeskommune, som støtter det med oppstartmidler.


Fylkeskultursjef Tone Kolaas hos Galleri Bauta


Vi spurte Tone Kolaas om hun kunne oppsummere sine inntrykk.

– Jeg er kjempeimponert over det Galleri Bauta har fått til. Dette er en perle av et galleri, i profesjonell klasse og beliggende i fantastiske omgivelser, svarer hun, og sier at hun også er imponert over utstillingens høye kvalitet.

– Oppland fylke har for få visningssteder for profesjonell kunst. Gallerier som ikke går på akkord med den kunstneriske kvaliteten, er svært velkomne, sier hun.

– Gallerier som dette bidrar konkret til å styrke Opplands kunstneriske mangfold, og vil på lengre sikt være et viktig bidrag til et rikere kulturliv i fylket. At Galleri Bauta har så bred appell, og når ut både til bygdefolk, hytteeiere og andre besøkende utenfra, er i denne sammenhengen et solid kvalitetsstempel, spesielt når det ikke har gått på bekostning av den kunstneriske kvaliteten, sier hun.

Tone Kolaas trekker også fram sammenhengen galleriet står i i forhold til Bautahaugen Samlinger, som et stort pluss.

– Samhandling av dette slaget er svært positivt. Samlet kan galleriet og Bautahaugen Samlinger tilby et rikt omfang av kulturelle, kulturhistoriske og kunstneriske uttrykk. Dette vil gi seg utslag i en positiv synergieffekt for begge, noe som ganske sikkert vil vise seg i økt besøk både i galleriet og på museet.

Fylkeskultursjefen fremhever også det positive ved at Galleri Bauta appellerer til flere sanser.

– Presentasjonen og formidlingen av verkene holder høy klasse. Når de besøkende også kan sette seg ned innendørs eller utendørs, i vakre omgivelser, og nyte en kopp kaffe og et uimotståelig stykke ostekake, frir galleriet både til hjertet og ganen. Turen hit i dag har vært en hyggelig og imponerende opplevelse på alle måter, avslutter hun begeistret.

Sommerutstillingen i Galleri Bauta nærmer seg nå avslutningen, men er åpen fram til søndag 15. august kl. 18.00. Det er fri inngang. Hedalen.no anbefaler et besøk!