Sist oppdatert: 04.08.2010 16:59

Spilte i Nidarosdomen

ARNE HEIMESTØL
  Fem valdriser er tatt ut til Norges nasjonale brassband. En av dem er Herman Nordby. Lørdag 31. juli holdt Norsk blåseorkester og Norges nasjonale brassband konsert i Nidarosdomen.

Les omtale her.


Fra venstre, Bjørn Sagstad (dirigent) Vinjar Chr. Hambro (tuba), Nataniel Hjønnevåg (slagverk), Marte Skattebo (horn), Rune Furøy Johansen (Euphonium), Herman Nordby (kornett) og Ole Edvard Antonsen (solist).

Norges nasjonale brassband består av vel 30 ungdommer i alderen 18–25 år. Deltakerne kommer fra hele landet og er plukket ut av de beste musikere fra musikkorps og musikkhøgskoler. Å samle unge musikere under ledelse av dyktige dirigenter er et godt grunnlag for å gi publikum gode konsertopplevelser og for å utvikle musikerne sin musikalitet.

– Utrolig flott!
Konserten i Nidarosdomen ble en stor opplevelse som jeg vil huske lenge, sier Herman Nordby. – Ole Edvart Antonsen, som var solist, er i verdensklasse. Å spille sammen med ham, og attpåtil i Nidarosdomen, er stort. Nå ser jeg fram til fortsettelsen. Høsten 2011 skal Norges nasjonale brassband til Sør-Afrika, og da har vi med oss solist Øystein Baadsvik på tuba.