Sist oppdatert: 07.08.2010 05:08

Spiller fotball på høyt nivå

ARNE HEIMESTØL
  Hun er en av Fossholt-familiens mange fotballfrelste. Ingunn spiller på Valdres FK J19 og 4. divisjon damer, to lag som har hatt stor suksess.

Begge lagene vant sin serie i vårsesongen. Ingunns lag tapte ingen av kampene –  én kamp endte uavgjort. Fossholtjenta har spilt mest på midtbanen og scora hele 7 mål.

Trening tar tid
Trening kommer selvsagt i tillegg til kamper, og Ingunn er en av dem som har satt av 3-4 ganger i uka til dette. I tillegg kommer treningsleirer. To av disse har vært på to femdagersopphold på Raufoss, og dit reiste jentelaget sammen med G19 – guttelaget i samme aldersgruppe. På disse samlingene var det to treningsøkter per dag, unntatt når det var kamper – da slapp man unna med én. Det har også vært en treningssamling på Lillehammer.

Så Messi score
Et høydepunkt var turen til Barcelona. Her fikk jentene se Barcelona – Valencia i Primera divisjon, på Camp Nou, mens de var der. – Lionel Messi scora to mål for Barcelona, noe som var en opplevelse for livet! forteller Ingunn.


Mari og Ingunn

Godt samarbeid med skolen
Skolen godkjente disse turene, så jentene skulle slippe fravær. Elevene tok ansvar for å gjøre lekser og å være à jour i alle fag.

Ingunn har gått design og håndverk og har fått være med på turene selv om de egentlig har vært opplegg for idrettslinja. Det har gjort at hun har hatt veldig mange fag å jobbe med mens hun var borte. – Det har vært slitsomt og har gitt meg lange skoledager, men det har absolutt vært verdt det, og jeg anbefaler det til alle. Det er flott at skolen legger til rette for oss som ikke går idrettslinja!

Fotball og hybelliv
Ingunn har delt hybel og hobby med begnadalsjenta Mari Berge Strandbråten. Hun har gått idrett med toppidrettfotball. – Det har vært en veldig god støtte å ha henne å dele erfaringer med. Ettersom Valdres FK J19 er et satsingslag, vil det si at det er hardt og slitsomt både fysisk og psykisk. Venner gjør treningene lettere, og bidrar til at man kan fullføre hardere og vanskeligere ting. De driver en framover.

Flere treningsarenaer
De vanlige treningene har foregått i Valdreshallen og på Valdres videregående skole. Etter at snøen gikk, ble de flyttet til Blåbærmyra, Aurdal eller Leira. Vinteroppkjøring var lang og bød på solide porsjoner kondisjons- og styrketrening, men også strukturtrening og pasningsspill fikk betydelig oppmerksomhet.

Trening gir resultater
Ingunn mener hun har hatt et stort utbytte av å trene med Valdres dette året. – Min spilleforståelse og ballkontroll har utviklet seg enormt, og jeg har fått mye bedre utholdenhet! Samholdet i laget har blitt veldig bra etter hvert som vi alle ble godt kjent med hverandre. Ettersom vi har hatt som mål å slå alle lagene, så vil det si at de som er best, får spille mest. Derfor er det kamp om plassene.

Ingunn roser Valdres FK sine opplegg. Treningene er seriøse, og klubben gir mange muligheter til videre satsing. Fellesskap i interesser mikset med spillere fra hele Valdres og deler av Hallingdal bidrar til høyt nivå. – Å satse så høyt er noe du må ønske selv, fordi det krever masse av deg som person. Skal du bli bedre, må du ha troen på det. Selv om all den harde treninga gjør deg veldig sliten, så gir den gode resultater som blir lagt merke til.

  • Les mer om lagene her.