Sist oppdatert: 28.12.2010 22:08

Få dager igjen:
Juleutstilling på Galleri Bauta

ARNE HEIMESTØL
 

Nå i romjula holder Galleri Bauta åpent 13.00-18.00 alle dager, til og med torsdag 30.12. Dette er en salgsutstilling med grafiske arbeider av billedkunstneren Einar Sigstad fra Biri. Utstillingen omfatter totalt 27 fargetresnitt fra Sigstads senere produksjon, og vi anbefaler de som ikke har besøkt utstillingen, å ta turen innom Vassfarhuset.

 


Einar Sigstad: I ettermiddagssola (tresnitt).

 

Einar Sigstad er en solid og kjent kunstner med et stort antall utstillinger og utsmykningsoppdrag bak seg. Han er også innkjøpt av en rekke betydelige institusjoner, som f.eks. Museet for samtidskunst og Lillehammer kunstmuseum.

 

– Arbeidene er figurative, med motiver som i stor grad er hentet fra naturen omkring oss. Med et surrealistisk tilsnitt og idémessig sterkt innhold lodder imidlertid bildene atskillig dypere enn til det øyet umiddelbart oppfatter. Dette er bilder som vokser innholdsmessig over tid, og som gir betrakteren stort tolkningsrom og mye å tenke på, sier initiativtaker til utstillingen, Kristoffer Landsend.

 

– Som et resultat av Sigstads spesielle tresnitt-teknikk går treverket og årringene som synlige elementer gjennom alle arbeidene. Årringene former landskapet og himmelen, og tilfører bildene symbolikk og dypere innhold. Mellom tømmerbygda Hedalen og disse arbeidene er forankringspunktene mange og rike. Bildene har da også begeistret alle som har sett juleutstillingen så langt.

 

Se disse sidene:

 


Einar Sigstad: I ettermiddagssola (tresnitt).