Sist oppdatert: 17.02.2010 17:20

NM i Brass

RUTH HEIDI OG GEIR
 

5. februar dro Fagernes musikkorps til Bergen på NM i brass. De var der hele helgen sammen med 2300 andre personer fordelt på 75 korps. Korpsene skulle konkurrere fra eliteklasse og ned til 4. divisjon.

 

  • Lytt til utdrag av NM-stykket til Fagernes musikkorps her.

Fagernes musikkorps spiller for tiden i 4 divisjon. For denne perioden var Jon Henning Lien innleid som dirigent. han er utdannet ved høgskolen i Bergen og har et år ensemble-ledelse fra Griegakademiet. Jon jobber som lærer i kulturskolen Bergen, han er også messing-pedagog og dirigent. Stykket som ble valgt til NM, var Sword, Jewel and mirror av Phillip Harper.

 

 

 

Det var mye musikk å høre på for de to som er skribenter, her vi gikk fra den ene til den andre salen i Grieghallen, og hørte på div korps og fremføringer. NM ble avsluttet lørdag kveld med en storslått festkonsert av Eikanger og Bjørsvik musikklag som hadde med seg Steven Mead som gjestesolist. Etter dette fulgte premieutdelingen, og vinnerne av elitedivisjonen var Manger musikklag.

 

Fagernes musikkorps er godt representert fra Sør -Aurdal. Det er moro å se at samarbeidet mellom folk fra mange Valdres kommuner kan gi seg utslag i en slik opplevelse.
 

Hedalen er også representert i Oslofjord brassband, der kunne vi se og høre Asle Ivar Klemmetsrud. De fikk en bra plassering i elitedivisjonen!