Sist oppdatert: 16.01.2010 22:30

Egoistisk bruk av tegningsblanketten

ARNE HEIMESTØL
 

En knapp måned før fristen går ut er det varslet støtte på 453 000 kroner til montessoriskole i Hedalen. Den siste uka er det bedrifter og besteforeldre som har vært mest aktive.

- Finn fram tilsagnserklæringa du har fått, eller skriv ut en ny, og bruk den! skriver Eldor Bråthen på forum. - Det er viktig å få inn penger, og kanskje har antall bidragsytere også betydning. Bli med, og la oss vise at dette er en aksjon som ei samla bygd står bak!

- Hvorfor engasjerer du deg så sterkt i denne saken?

- Det viktigste er at ungdommen får et godt skoletilbud, og elevene fra Hedalen har klart seg bra, sjøl om skolen er liten. Hovedårsaken til det er antakelig god kontakt mellom heim og skole, og motiverte og opplagte elever med bra arbeidsinnsats. Økte avstander og busskjøring forbedrer neppe kontakt, motivasjon og arbeidsvilje.
 

I tillegg blir det så trevaleg å bu her viss unge familier reiser ut eller lar vara å kommå heimatt! Det bør je vel itte sea, for da trur følk je er egoist. Det kan dom forresten få lov å tru, om dom vil det. Ho Maria og je er så egoistiske at vi har brukt tilsagnsblanketten. Det skjønner vi at mange har gjort, og det vil vi faktisk oppfordre enda fleire te å gjøra!

  • Les hele invitasjonsbrevet her.
     

  • Her kan du laste ned erklæring beregnet på bedrifter som ønsker å støtte friskolen.
     

  • Denne erklæringen kan alle andre bruke.