Sist oppdatert: 20.07.2010 20:27

  Hedalen-verdens beste sted

HEGE

Jeg blir 13 år i september, skal begynne på ungdomskolen til høsten og bor i Hedalen. Jeg har ikke alltid bodd i Hedalen. Da jeg var liten, pendlet mamma og pappa til Oslo. Så jeg startet i Tittut Barnehage på Kjelsås. Vi hadde en leilighet på Kjelsås på 50 m².

Den er liten. Da jeg var to år, fikk jeg en lillesøster, Kjersti. Mamma hadde permisjon, og da bodde vi hos bestemor her i Hedalen. Jeg gikk i Hedalen barnehage det året mamma hadde permisjon. Så flyttet vi tilbake til Oslo. Da var vi plutselig fire stk. i en liten leilighet med et soverom, bad, kjøkken og en veldig liten stue.

Da Kjersti var to år, fikk hun ørebetennelse. Vi hadde to biler, men den ene var på verksted. Og pappa måtte ha den andre bilen på jobb. Mamma, Kjersti og jeg var hjemme i den lille leiligheten. Jeg kunne ikke gå i barnehagen når vi ikke hadde bilen. Kjersti gråt om natten. Og jeg sov nesten ikke. Det var verdens kjedeligste uke. Jeg satt i vinduet og så på bilene som kjørte inn og ut på parkeringsplassen. Nesten alle andre i barnehagen min hadde et eget hus som de bodde i, mens vi hadde en liten leilighet. Og et stort hus i Hedalen.

Da jeg gikk i Tittut barnehage, fikk jeg verdens beste venninne. Hun het Ingvild. Hun var med til Hedalen og så på lamunger om våren. Jeg var med hjem til henne etter barnehagen. Hennes familie hadde et stort hus.

Det var en som jobbet i barnehagen som het Janne. Vi ble veldig gode venninner. Jeg ble kjempeglad i henne. Dessverre ble Tittut barnehage lagt ned da jeg var fire år. Alle ungene som hadde gått i barnehagen fikk en perm med bilder og tegninger, i tillegg til at de voksne i barnehagen hadde skrevet litt om barnet. Janne hadde skrevet litt i min perm, og der sto det: ”Hege har innviet alle om livet på gården hjemme i Hedalen, og alle vet godt hvem bestemor Helga, bestemor Marit og Scottegutten er! Hege sjarmerer alle med sin dialekt, noe vi husker godt fra Karius og Baktus teateret:"
Vilde (Baktus):" Hva holder du på med der nede?"
Hege (Karius): "Du hører vel at je arbeder!"
Da jeg var fire år, satte barnehagen opp teateret Karius og Baktus. Jeg fikk rollen som Karius.

Barnehagen ble lagt ned i 2002. Jeg begynte i Bjerkeallén barnehage. Den ligger rett ovenfor Storokrysset. For noen år siden hørte jeg på Dagsrevyen at det var en mann som hadde drept familien sin og etterpå seg selv, tror jeg. Familien som ble drept, bodde i nabohuset til barnehagen. Det er litt ekkelt at det ligger en barnehage rett ved siden av. Jeg er ikke sikker på om jeg ville gått i den barnehagen etter en sånn hendelse.

Jeg tror helt sikkert at noe sånt ikke ville skjedd i Hedalen. Det er litt skummelt å tenke på at noe sånt skjer nesten hver dag. Jeg er glad jeg bor på et lite sted der folk ikke dreper hverandre. Jeg er glad jeg ikke bor i Oslo.

Jeg elsker å shoppe, gå på kino mm. Men jeg elsker å gå tur i skogen, sykle langs med veien, og å kunne være ute uten at noen må passe på meg hele tiden. Jeg vil kanskje flytte til Oslo for å studere, men jeg vet at det er i Hedalen jeg trives best, og at det er i Hedalen jeg vil bo.