Sist oppdatert: 31.07.2010 06:28

Sommerkurs på Toneheim

ELLEN SKRINDE ØVERBY
  Hvert år arrangerer Norges Musikkkorps Forbund sommerkurs på Toneheim folkehøgskole ved Hamar. Fra Hedalen deltok i år Halvor Killi Grønhaug og Guttorm Øverby, og Ola Lajord, som er halvt hedøling, på rødt kurs fra 18.–24 juli.

Kursa er delt inn i aldersgrupper, det røde er for de rundt 12 år og oppover. Flere fra Hedalen skal bortover på gult og svart kurs seinere i sommer.


F.v. : Halvor, Ola og Guttorm.

Dagene gikk med til spilling i korps eller spilling i grupper delt inn etter instrument, og øving som solist sammen med pianist. På kveldene var det diverse sosiale aktiviteter, bl.a. huskonserter, der mange fikk prøve seg som solister eller i grupper. Noe av dette fikk vi se og høre på avslutningskonserten lørdag.


Guttorm er solist og har med Kristin Brynjulvsrud på piano og Ane Marthe Sørlien Holen på slagverk.

En kveld var det talentkonkurranse med ymse innslag. Seieren gikk til Halvor, som sang ” Om våren ”, med musikk av selveste Johann Sebastian Bach og med tekst av Halldis Moren Vesaas. Denne ble også framført på avslutningskonserten, og alle ble rørt av den klokkeklare stemma til Halvor.
Ikke rart han vant talentkonkurransen på rødt kurs 2010!


Halvor, vinneren av talentkonkurransen !

Mange var nok slitne etter ei aktiv uke med mye musikk, men det runga et høgt JA gjennom salen på Toneheim da kursdeltakerne ble spurt om de hadde hatt ei bra uke. Og mange reiser nok tilbake neste år for nye påfyll, både faglige og sosiale…

Her følger flere bilder:


Valdresgjengen :
Bak f.v. : Guttorm Øverby, Ola Lajord, Vang, Halvor Killi Grønhaug.
Framme f.v. : Morten Stensrud, Begnadalen, Jørgen Damslora Randem, Begnadalen, Ola Hegge Skrindsrud, Øystre Slidre, Gunnar Myrvold Hegge, Øystre Slidre og Torstein Hegge Skrindsrud, Øystre Slidre.
I kantinaKornettgruppa


Guttorm og Halvor i fint samspill


Hele orkesteret med 48 deltakereOg til slutt et bilde av langveisfarende publikum, Vemund og Rønnaug.