Sist oppdatert: 11.06.2010 04:39

Positivprisen tildelt Håvard Sukke

  Håvard Sukke er tildelt Sør-Aurdal kommunes positivpris for 2009. Her gjengir vi talen ordfører Kåre Helland holdt i forbindelse med prisoverrekkelsen i kommunestyremøtet torsdag 10. juni.

Positivprisen for Sør-Aurdal ble første gang utdelt i 1990, og er i førsterekke en påskjønnelse til personer eller bedrifter som har utmerket seg i lokalt næringsliv. Prisen deles ut av fondstyre (formannskap), etter at publikum har kommet med forslag på kandidater. Vi har mange kandidater i Sør-Aurdal som fortjener en slik pris og mer til. Vi har mange som ser muligheten i å skape noe nytt med gjerne sin egen arbeidsplass etter hvert. Også årets kandidat er en slik gründer.

Prisen består av en røyskattfigur, utformet av treskjærer Terje Hovdet fra Bagn. Det deles også ut et diplom.

I statuttene for prisen heter det bl.a. at kandidaten skal ha vist engasjement i næringsutviklings-sammenheng, han eller hun skal ha mot til å stå på egne ideer og skal tørre å ”stikke hodet frem”. Og så skal vedkommende være en ekte søraurdøl. Ut i fra dette er vi sikre på at vi har funnet en verdig mottaker av Positivprisen for 2009.

Fondstyrets enstemmige vedtak i møte den 13.04.10 lyder slik:

Posetivprisen for 2009 tildeles Håvard Sukke.

Mange av oss forbinder Håvard med Røde kors og ambulanse men også hytteservice. Firmaet Hedalen Hytteservice er et godt kjent navn nå sammen med Hyttebutikken. For de helt lokale er nok Håvard like kjent for den ivrige og trofaste deltaker i lag og organisasjoner der han har påtatt seg tillitsverv og stiller opp når det trengs.

Håvard var utsatt for en scooter ulykke i 2001 der han kjørte på ei streng og ble kastet av scooteren. Dette var nok også med på at han utvikla mer hytteservicen.

Firmaet hytteservice ble etablert i 1999. Utgangspunktet var tradisjonell hytteservice, som frakt av personer og varer inn til hyttene, tilsyn med hyttene, oppfyring av hyttene, snømåking, salg og transport av ved og diverse vedlikeholdsarbeide.

Han har deltatt på hyttemesser og jobbet aktivt med markedsføring spesielt i starten. Senere har vel et godt rykte og godt kjennskap til nærområdet sørget for en god kundekrets. I kontakt med hytteeierne fikk han mange spørsmål, og Håvard ordnet det meste. Og kunne han ikke ordne det selv, så kjente han alltid noen som kunne hjelpe. Slik har han etter hvert etablert et godt samarbeide med lokale håndverkere, og med bygdefolk som kan hjelpe i ledige stunder. Langt på vei ordner han alt for dem som skal bygge ny hytte eller restaurere den gamle, og som gjerne vil benytte lokal arbeidskraft. Hytteeierne får dermed et godt inntrykk av bygda og bygdefolket, de bruker hytta mer og bruker forretninger og tjenester i lokalsamfunnet.

Som et resultat av alle tjenester overfor hytteeierne, var det naturlig å videreutvikle og etablere Hyttebutikken. Dermed kunne hytteeierne komme innom på vei til hytta for å se på produkter og få informasjon og veiledning. Håvard står selv for transport og montasje, og senere for nødvendig service og vedlikehold. Så vellykket var har dette vært at han for ikke lenge siden ble kåret til årets Sunwind-forhandler. Her var det nok ikke bare omsetningen som teller men også god service.

Vi kan nesten kalle ekstremservice når han en lørdagskveld får telefon om et havarert kjøleskap på ei hytte og han da reiser ut med et nytt for montering samme kveld. Jo, sier Håvard-det tar jo gjerne bare en time.
Dette er god reklame for oss alle.

Framtiden for 37-åringen Håvard ser lys ut i mine øyner. Vi vil fortsatt være en hyttekommune med behov for tjenester og service. Håvard har lagt et godt grunnlag for dette.

Sør Aurdal kommune gratulerer med positivprisen, og ønsker lykke til videre.

Inspirerende!
Det var en kortfattet og ydmyk Håvard som takket fondsstyret for positivprisen. - Det er inspirerende å motta en slik pris. I går var det Kongen og Dronninga som fikk oppmerksomhet - i dag er det jeg. Litt av en kontrast! sa Håvard og høstet humring og applaus fra et samlet kommunestyre.