Sist oppdatert: 13.06.2010 15:58

Ola Jonny Fossholt sin tale

ARNE HEIMESTØL
  Det er en glede for oss i familien å se at minnegaven etter mammas begravelse i 2005 til idrettslaget, har blitt til spiren av en ballbinge, et prektig anlegg for noe av det som mamma stod for.

Aktivitet og livsutfoldelse, der gammel og unge kan boltre seg. Det er moro å se hvor fint det har blitt, og at det ligger slik til at skoleungene kan ha glede av det i sine fristunder.

Et nærmiljøtiltak som er for alle, kan gjøre at alle i familien kan benytte det samtidig. Mammas interesser og engasjement var mange, men fotball var det hun engasjerte seg mest i. Jeg tror alle som har opplevd en fotballkamp med henne her i Hedalen, husker hennes ville brøl.
Lagidrett, engasjement og dugnadsånd dekker godt hva hun stod for.

Brant hun for noe, så klarte hun å få det til, sammen med andre ildsjeler her i Hedalen. Vassfarporten Skisenter og gressbanen nedpå her, er eksempler. Etter min mening er dette den beste gressbanen i hele distriktet.

En av hennes læresetninger var at hun tok oss, ungene sine med på ulike aktiviteter slik at vi kunne velge selv hva vi ville holde på med. At både mamma og pappa engasjerte seg og fulgte med oss i idretten, har gjort at vi har holdt på i alle år. Noen aktivt, andre i styrer og verv.

Dette har vi tatt med oss videre til våre barn. Hun så alle, fra liten til stor. Slik at en ballbinge for alle typer ball lek, vil kunne dekke hennes livs motto på en god måte.

Vi håper at denne ballbingen gir flere gleden av idretten og like mye glede som vi i familien vår har hatt. Gratulerer Hedalen skole v/ fau, Sør Aurdal kommune, og ikke minst Hedalen idrettslags alle ildsjeler som har brukt mange timer på planlegging og dugnad for å få dette til!