Sist oppdatert: 22.03.2010 06:36

Konsert og eftaskafé i Begnadalen

TEKST: INGRID GUNDERHUSET
FOTO: HALLSTEIN HEIENE OG ELLEN SKRINDE ØVERBY
  Veien over Jevnlismyra var humpete og lei. Men målet var konserten på Begnadalen. Hjem igjen merket jeg ikke humpene, for jeg var ennå i sangens og musikkens verden.

En fullsatt sal fikk oppleve en fantastisk kveld. Starten med Rasmus Piltingsrud, som så vakkert tolket sangen ''Blå salme" som vi kjenner fra Erik Bye. Korpset hadde mye å gi oss. Mest fascinert var jeg nok av stykket med to solister: Bjørg Dokken og Ole Fønhus.

Jazz ligger mitt hjerte nær. Denne kvelden fikk jeg en god porsjon. Arnstein Kjensrud levde seg inn i sin solistrolle, slik at jeg ble revet med. Det ga klump i halsen og fuktige øyner.

Korene er alltid en stor opplevelse. Med Arne Heimestøl som den levende og inspirerende dirigent er det en glede å høre og se. Det vanskelig å trekke fram noe spesielt, for alt var bra. Men "Himmelske Fader" og "I den stille klare morgen", følte jeg ble sunget med en spesiell innlevelse. Disse kunne jeg gjerne ha hørt om igjen og om igjen.

På kafésalget kom det inn kr 9811,50 til Røde Kors sitt arbeid på Haiti.

Jeg vil bare si takk til alle aktører. Det er lenge siden jeg har anvendt en lørdagskveld så fornuftig og kjent meg så beriket!


Bagn og Begnadalen musikkorps


Korpsdirigent Fønhus


Førkjes kantorum


Gubbus kantorum


Programleder Gudbjørg Fønhus Stensrud