Sist oppdatert: 28.03.2010 22:36

Løypelagskonserten

TEKST: INGER OLEA DIGENE
FOTO: HERMAN NORDBY OG ARNE G. PERLESTENBAKKEN
 

Når en leser påskekrim, eller hører på påskelabyrinten, må en skjerpe sansene. Men på påskekonsert, åpner en sansene og lar seg rive med i musikkglede.
 

På en lørdagskveld i ei lita bygd, innved fjellet, får vi servert en flott musikalsk aften av kvalitet, som vi kan leve lenge på. Initiativtaker Arne Heimestøl er et typisk eksempel på at musikkglede synes også utenpå.

Han har ledet koret frem til et flott program, med til sammen 40 korglade mennesker. Ekstra gøy er det å se at prosjektet samler folk på tvers av  bygdegrensene.
 


Førkjes kantorum

 


Gubbus kantorum

 


Kantorum

 

Olaf Ødegård ledet oss humoristisk gjennom kvelden.
 

Programmet inneholdt også innslag av andre stemmer. Slik som Trillebordet, en kvartett med tilknytning Oslo omegn / Fledda.  De ga oss varierte nummer med innlevelse, og har gode stemmer som klinger godt sammen.
 


Trillebordet

 

Fra nabodalen kommer Hølerjazz. Det er en trio som også viser entusiastisk spilleglede. Pianospill med snert, og en spesielt god klang i instrumentene gir oss den rette jazz-følelsen. Et av innslagene var med Arnstein Kjensrud, som gjesteartist med sin kraftige soul-stemme.
 


 

 

Line Mork oppsummerte løypelaget sin virksomhet med at de setter spor.

Med 15 mil i løypenettet på fjellet. Men også som et lag, der andre søker råd og veiledning. Laget går godt, og de setter stor pris på økonomisk støtte og konsertarrangement.

 


Helga Perlestenbakken, Arne Heimestøl og Line W. Mork
 

Kaffe, kaker og en prat med kjente hører også med. Og allsanger om våren som kommer.

Alle gleder seg til hver gang Osvald Fossholm skal synge. For vi er like imponert hver gang over den flotte sangstemmen hans. Og med Guri Amundsplass som en solid støttespiller på piano.
 

 

Tilbake til Kantorum. Både førkjene og gubbene utvikler seg hele tiden og har aldri sunget så godt. De har en flott klang og er spesielt kraftfullt når hele koret synger sammen.
 

Programmet var variert fra lekende melodier, til nasjonalfølelse i tradisjonelle sanger. Hørte kommentarer rundt meg om at dette var flott.

 


 

Siste post på programmet var Hølerjazz sin utmerkede versjon av Erik Byes ”Vår beste dag”.

En strofe fra teksten er: ”Natten nynner over fjerne åser”.

Slik føltes det på tur hjem i måneskinnet. Kvelden var en alle tiders start på påskeuka.

Vi gleder oss allerede til å høre alle igjen ved en senere anledning.